avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata in solidar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata in solidar

in urma unei sentinte, sunt bun de plata in solidar cu o a 2 persoana
catre Dir, Fiscala Finante publice etc nu retin exact denumirea, pt evaziune fiscala
-primesc somatie tarziu de tot in posta , mentionez ca partea mea de 50% din suma a fost achitata ,,,
-cu siguranta a 2 persoana nu-si va achita jumatatea ce-i revine
- ce e de facut? am chitanta in mana ca am platit?
-pana se va achita intreaga suma acumuleaza penalitati/intarzieri la suma datorata,sunt bun de plata si la aceste intarzieri daca eu , repet , mi-am achitat partea?
-va rog ce e de facut? singura solutie sa ramana doar cea in care eu achit toata suma urmand sa o recuperez prin instanta de la a 2 persoana?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:55, 16 August 2013
Creditorul (fiscul) are dreptul de a urmări silit pe oricare dintre debitori, pentru toată datoria. Asta e esenţa solidarităţii pasive.

Dacă plătiţi, aveţi dreptul de a vă îndrepta împotriva celuilalt debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "in solidar" furgim furgim Daca am vindut impreuna cu un asociat un apartament din care eu am avut 1/2 si in urma unei sentinte judecatoresti suntem obligati sa restituim banii cat ... (vezi toată discuția)
Somatie fisc / persoana in cauza este decadata musucadi musucadi Am primit de la Fisc o somatie: Natura obligatiei fiscale = regularizare in valoare de 700 Ron pe anul 2004. Tatal meu a decedat in 2005 si avea toate darile ... (vezi toată discuția)
Amenda/penalitati nitmar nitmar 1. Am la fisc, pe societate, o amenda de 1000 Ron pentru nedepunerea unei declaratii. Daca acum achit impozitul forfetar cu sumele acestea vor acoperi mai ... (vezi toată discuția)