avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA - vechime in munca si vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA - vechime in munca si vechime in specialitate

Sunt absolventa a facultatii de automatica si sunt incadrata in functia de analist programator. Doresc sa ma angajez la o firma si avem discutii pe urmatoarele subiecte:
- vechimea in munca
- vechimea in specialitate

astfel:

Fapt1: Am carte de munca din 2002 (program de lucru de 8 ore, functia de programator), facultatea am terminat-o in 2004. Divergenta1_1: Angajatorul nu doreste sa ia in considerare ca si vechime integrala in munca perioada 2002-2004 pt ca in acea perioada eram studenta. Doreste sa ia in considerare doar jumatate din aceasta perioda. Cred ca nu este corect, conform ART. 296, din Legea
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*) CODUL MUNCII. Intrebare1_1: Exista o alta lege care ar putea da castig de cauza angajatorului?
Divergenta1_2: Fiind in acea perioada incadrata in functia de analist programator si trecut ca atare in contractul individual de munca si in cartea de munca, (Intrebare1_2) se considera vechime in specialitate acea perioada?


Fapt2: Din anul 2007 am lucrat ca PFA, pe norma de venit, avand ca si activitate principala "Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)" . Mi-am platit impozit pe venit, CNAS si CNPAS (salariul minim pe economie). In cartea de munca sunt trecuta ca asigurat la CNPAS. Intrebare2_1: Se considera vechime in munca aceasta perioada? Intrebare2_2: ] Se considera vechime in specialitate aceasta perioda?


Fapt3: Am un Contract de Prestari Servicii ca si PFA - analist programator. Intrebare3_1: ] Se considera vechime in specialitate perioda trecuta in Contractul de prestari servicii (NU contract individual de munca)?

Sper ca am prezentat destul de clar situatia. Daca imi poate da cineva referinte legislative pe aceste teme, i-as fi profund indatorata.

Multumesc!
Anda

P.S. Nu am gasit in legislatie unde se specifica cum se calculeaza vechimea in specialitate si cea in munca (mai ales pentru studenti si PFA care isi platesc cotizatiile)

Cel mai recent răspuns: anda_sabina , utilizator 20:26, 18 Martie 2009
Angajatorul dvs. este o institutie de stat? Numaii acestea au prevederi legale referitor la vechime in munca si specialitate. Societatile private angajeaza numai in baza competentelor (mai rar tin cont de vechime).
Da, intradevar angajatorul este o institutie de stat. Am dat concurs pentru ocuparea unui post (criteriu de competenta). Problema majora este in calcularea salariului care se face pe baza unei grile de salarizare, iar persoanele de la resurse umane nu pot sa inteleaga ca am lucrat din timpul studentiei cu carte de munca si norma intreaga. Sa nu mai vorbim de statutul de PFA, care le este total necunoscut. De aceea, pentru a avea o discutia competenta legata de salarizare, am nevoie de articolele din lege referitoare la divergentele expuse in mesajul initial.
De aproximativ 7 ani lucrez in sectorul privat si niciodata nu m-am lovit de aceste probleme.

Multumesc!
1.1 Nu există nicio lege de care să se prevaleze angajatorul pentru a nu vă recunoaşte integral vechimea în muncă înscrisă în carnetul de muncă. Dacă vechimea în muncă este, în cazul angajatorului dvs., un criteriu de salarizare sau de angajare, el trebuie să ţină cont de definiţia legală.

1.2 Legea este în mod evident de partea dvs. Pe lângă articolul 296 din Codul muncii, deja menţionat, articolul 1 din Decretul 92/1976 privind carnetul de muncă prevede:
(1) Carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeste vechimea in munca, vechimea neintrerupta in munca, vechimea neintrerupta in aceeasi unitate, vechimea in functie, meserie sau specialitate, timpul lucrat in locuri de munca cu conditii deosebite, retributia tarifara de incadrare si alte drepturi ce se includ in aceasta.


2.1, 2.2, 3.1 Perioada în care aţi lucrat ca PFA nu este considerată vechime în muncă şi nici vechime în specialitate. Pentru calculul vechimii în muncă se ia în considerare numai activitatea prestată în baza unui contract individual de muncă (v. cele două texte legale deja menţionate), iar actul care probează vechimea este carnetul de muncă. Dacă din vina unui angajator înscrierile din carnetul de muncă nu corespund realităţii (putând, implicit, afecta şi vechimea în muncă) sau dacă respectivul carnet este pierdut, datele pot fi reconstituite pe baza documentelor disponibile şi carnetul poate fi completat.

Vechimea în muncă a oricărei persoane angajate legal, pe baza unui contract de muncă, se calculează identic pentru toţi salariaţii. Nu există reguli speciale pentru vechimea studenţilor. Faptul că eraţi studentă în timp ce munceaţi este complet nerelevant în stabilirea vechimii în muncă.
Multumesc frumos de raspunsuri!

Mult succes!
Anda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual floricel_2008 floricel_2008 Sunt incadrata, prin concurs, pe functia de analist programator IA - studii medii din 31.01.2006, anterior ocupand functia de operator date I din ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime pe cartea de munca in tara si afara strainul strainul Am descoperit site-ul dumneavoastra si mi-au revenit in memorie unele probleme pe care le tot aman. Am lucrat cca 5 ani in alta localitate inainte de 1990, cu ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca si persoana fizica autorizata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o persoana a demisionat, i s-a inmanat carnetul de munca, doreste sa-si deschida un PF si sa fie angajatul prorpiului PF, ... (vezi toată discuția)