avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere - Transcriere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere - Transcriere

Daca prenumele tatalui are o vocala schimbata la al doilea prenume(fiind si titularul cererii) - ex.Romolus in actul romanesc si Romulus in actul strain,se incadreaza in Hot.64 / 26.01.2011 art.74 alin. 3 sau 5 a noului cod civil ?
Daca se incadreaza la alin.3 care sunt documentele necesare ptr clarificarea neconcordantzelor.Mai jos va citez din Hot.64 / 26.01.11 art74 referitor la cele doua aliniate:

- "(3) In situatia în care, la depunerea cererilor de transcriere a certificatelor sau extraselor procurate din strainatate, se stabileste ca au intervenit modificari la numele si/sau prenumele titularului actului, fata de documentele ce însotesc cererea de transcriere, se solicita documentele necesare clarificarii neconcordantelor privind numele si/sau prenumele . "

- "(5) In situatia în care se stabileste ca în certificatul sau extrasul eliberat de autoritatile straine au fost înscrise date care sunt în neconcordanta cu cele înscrise în registrele de stare civila române si R.N.E.P., transcrierea se va face dupa îndreptarea erorilor de catre autoritatile straine emitente. "
Cel mai recent răspuns: Casa de Avocatura Dobrescu , Avocat 19:08, 16 August 2013
mergeti la primaria caree a emis actul eronat si vedeti ce este de facut,in ce conditii puteti indrepta eroarea.

[editat]

Buna ziua,

Din ceea ce relatati inteleg ca doriti sa transcrieti in Romania un act de stare civila eliberat in strainatate.

In cazul de fata nu suntem in prezenta alin 5 deoarece greseala nu se gaseste in documentul eliberat de autoritatile straine, ci in cel eliberat de autoritatile romane, deci nu actul strain este in neconcordanta cu cel roman, ci cel roman este in neconcortanta cu cel strain. (in cazul in care prenumele corect este ?Romulus?). Daca actul strain este cel care nu corespunde, transcrierea se va face doar dupa ce autoritatile straine indreapta eroarea.

Nu suntem nici in prezenta alin 3 neconcordanta nu s-a ivit in momentul depunerii cererii de transcriere ca autoritatile sa constate ca prenumele trecut in actul strain nu mai corespunde realitatii.

Trebuie sa va adresati primariei la care ati depus cererea de transcriere in vederea rectificarii erorii, daca prenumele gresit a aparut ca urmare a erorii ofiterului de stare civila care a inscris/transcris actul.

[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare act de casatorie alinaelenapopescu alinaelenapopescu Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna ziua ,am o mare problema,am fetita nascuta in italia si am venit in tara pt. intocmirea certificatului de nastere.pe actul eliberat in italia in dreptul ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere copil nascut in alta tara membra ue URIAS URIAS buna ziua, Avem dubla cetatenie romana si maghiara, atat eu si sotul meu. Am nascut in Ungaria, am primit actele de inregistrare a copilului acolo si am ... (vezi toată discuția)