avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coplatitor la apartament cu imprumut bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coplatitor la apartament cu imprumut bancar

Am cumparat un apartament cu imprumut bancar iar in contractul de vanzare cumparare este trecuta si mama ca si coplatitor pentru a putea insuma un venit acceptat de banca in vederea acordarii imprumutului. Mentionez ca ratele le platesc eu, mama fiind trecuta doar formal pentru a putea obtine imprumutul. Dupa decesul mamei, fratele meu poate avea vreun drept asupra imobilului meu avand in vedere ca mama era trecuta ca si coplatitor in actul casei mele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nectarya , utilizator 19:10, 19 August 2013
Buna ziua, este important daca mama dvs. in acest moment apare ca si coproprietar in extrasul de carte funciara; banuiesc ca mama dvs. apare ca si coplatitor doar in cadrul contractului de credit.
Da, apare ca si coplatitor in cadrul contractului de credit.
ROLYU a scris:

Buna ziua, este important daca mama dvs. in acest moment apare ca si coproprietar in extrasul de carte funciara; banuiesc ca mama dvs. apare ca si coplatitor doar in cadrul contractului de credit.

Deci daca apare ca si coplatitor doar in cadrul contractului de credit nu e nicio problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate euramonel euramonel BUNA ZIUA, Va expun cazul meu si as avea nevoie de cateva lamuriri: Acum doi ani am achizitionat o casa printr-un credit bancar ipotecar pe 30 ani la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)