avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi bunici/nepot in vacanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi bunici/nepot in vacanta

Buna seara,
Am o intrebare destul de simpla:un copil cu parinti divortati,aflat in vacanta la bunici,poate fi dus la doctor sau sa i se faca analizele fara acordul niciunui parinte sau doar cu acordul unuia?Daca i se intampla ceva in aceasta perioada(cat e in vacanta)cine raspunde de el?

Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 21:13, 18 August 2013
Daca e ceva necesar are si dreptul si obligatia.
Nu este nimic rau in a duce copilul la doctor.
Parintele caruia i-a fost incredintat raspunde de el, bunicii il vor anunta pe acest parinte, daca e vb de autoritate parinteasca exercitata in comun, raspunderea e a amandurora, e insa de ajuns ca bunicii sa anunte pe un parinte, iar parintele ar trebui sa-l anunte si pe celalalt.
La medic il poate duce si bunica daca dansa considera ca se impune, insa la analize, chiar daca medicul trimite, se anunta parintele si acela decide unde si daca va face analize. poate decide sa intrerupa vacanata daca e vb de ceva serios si va fece el investigatii cu copilul, va vb el cu medicul etc.
Multumesc pentru raspunsul detaliat!
Parintii nu au custodie comuna,copilul este in grija mamei.
Daca bunica se afla in alta localitate,are o situatie materiala buna si are si cunostinte(medici),spuneti ca nu poate duce copilul la analize decat cu acordul mamei?Copilul s-a simtit rau dar mama nu a fost de acord sa fie dus nicaieri.Se poate doar cu acordul tatalui?
Daca nu e de acord sa fie dus la medic sa vina sa-l ia, dansa raspunde pt el. Daca s-a simtit rau si l-ati dus la medic, nu ati facut rau. Au fost recomandate acele analize de catre medic? Ati discutat cu mama, ce-a zis ?
Nu tatal trebuie sa fie de acord, ci mama.
Mama are o parere personala pe care si-o impune cu orice ocazie.Nu a vrut sa fie dus copilul la medic pentru ca nu-i placea medicul si nici analize nu a vrut.O sa-i faca atunci cand vrea ea.Copilul a tinut o cura se slabire fara a urma sfatul unui nutritionist,o cura foarte drastica...Tatal vrea si el sa se ocupe dar nu este lasat.Cum trebuie procedat?Nici bunica si nici tatal nu pot face nimic?Sigur ca nu-i pot schimba mamei parerile si nici de vorba buna nu asculta...ce e de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului din hotararea de divort speed80 speed80 Buna ziua, intampin o probleba legata de programul de vizita, daca ma puteti ajuta cu o sugestie sau ce pasi sa urmez in ceea ce priveste nerespectarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna minor, bunica nu ma lasa sa ies cu el din curte... nightbeat80 nightbeat80 Salutare! Ma aflu intr-o situatie similara multor tati, probabil, si anume: In urma divortului amiabil de sotia mea, am stabilit ca.. custodia comuna asupra ... (vezi toată discuția)