avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva activitãþii personalului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva activitãþii personalului auxiliar de justiþie

Unde ma adresez cu plangere impotriva personalului auxiliar in cazul in care grefierul de sedinta in acelasi dosar face erori repetate privind probatoriul solicitat de mine, gen citare gresita, nu trimite adrese la cererea instantei sau adresele nu respecta intocmai dispozitiile judecatorului rezultand astfel un probatoriu incomplet la dosar ?

Am copii dupa adresele emise de grefier si incheierile pronuntate in sedinte...
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 10:34, 19 August 2013
La presedintele instantei la care functioneaza
pentru detalii studiati legea nr.567/2004
C'est tout....? ....parca era un serviciu specializat pe langa Curtea de Apel...ma insel...ca n-am inteles mai nimic din legea asta din 2004...
Oui, c'est tout :)

ART. 52
Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea este eliberat din funcţia de execuţie sau de conducere în următoarele cazuri:
a) demisie;
b) pensionare, în condiţiile legii;
c) constatarea nepregătirii profesionale corespunzătoare sau, după caz, îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor specifice funcţiei de conducere;
d) neîndeplinirea oricăreia dintre condiţiile prevăzute pentru numirea în funcţie;
e) ca sancţiune disciplinară;
f) condamnarea definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni.
ART. 53
(1) Eliberarea din funcţie se dispune prin decizie a conducătorului instanţei judecătoreşti sau al parchetului de pe lângă aceasta, care a dispus numirea în funcţie.

ART. 83
Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea răspunde disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu, precum şi pentru comportările care dăunează intereselor serviciului sau prestigiului justiţiei.
ART. 87
(1) În cazul în care există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare, conducătorii instanţelor judecătoreşti sau ai parchetelor de pe lângă acestea, prevăzuţi la art. 86, vor dispune efectuarea cercetării prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incopatibilitate personal conex inginelu inginelu un sofer care este personal conex conf. legi 567/2004 poate ocupa alte functii publice , adica are acelasi statut ca si grefieri? in lege actualizata in ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca inainte de eliberare decizie de pensie radulescu steliana radulescu steliana Am avut statutul de grefier in cadrul PICCJ pana la 3 ianuarie 2011, cand am fost eliberata din functie conform deciziei nr.1/03.01.2011 a PICCJ “ca ... (vezi toată discuția)
Grefier vs asociat atzucna atzucna exista posibilitaTEA SA FI GREFIER SI IN ACELASI TIMP SI ASOCIAT LA UN SRL? EXISTA CEVA ARTICOLE DE LEGE? (vezi toată discuția)