avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ramas fara obiect
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ramas fara obiect

Buna ziua.
Am castigat in fond anularea incetarii c.i.m.
Dupa pronuntare, a doua zi intimata a dispus de buna voie reintegrarea, insa fara plata salariilor in 15 zile de la cererea de executare adresata.
Dupa comunicare, la 4 luni de la pronuntare, intimata a facut recurs in termen de 10 zile desi reintegrarea merge in continuare (sunt la servici). Salariile nu mi le-a dat inca.
In intampinare pot cere anularea recursului ca fiind ramas fara obiect deoarece intimata a recunoscut hotararea reintegrandu-ma, sau doar ca fiind nefondat si sa dezvolt motivele?
Deasemenea pot cere suspendarea recursului pana la definitivarea urmaririi penale (am facut plangere in temeiul art. 261 codul muncii) iar dupa definitivarea urmaririi penale pot cere anularea recursului pentru autoritate de lucru judecat?
(Ne judecam cu vechiul cod de procedura civila)
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 13:42, 21 August 2013
nu e ramas fara obiect!?!?
hotararea judecatoreasca din prima instanta e executorie, angajatorul fiind obligat sa o execute, altfel savarsind o infractiune.
are dreptul insa la formularea recursului, iar dumneavoastra va aparati
Ideea era ca angajatorul putea cere suspendarea executarii, insa a recunoscut-o si m-a reintegrat de buna voie (oricum recursul l-a facut de umplutura, este si prost motivat).
Dar dece nu-mi da banii de buna voie? Oare o va face dupa recurs?
mergeti la un executor judecatoresc cu sentinta legalizata si o pune in executare. de asta exista executare silita, pentru situatiile in care nu se executa de buna voie creanta.
dintr-un alt punct de vedere, mai bine asteptati solutionarea recursului, daca pierdeti in calea de atac, veti fi obligat sa restituiti banii. cei cu OMV-urile stiu cel mai bine........
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
Mihaela Enache, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Bunaziua.
Revin cu un aspect: plangerea penala am facut-o si este in faza premergatoare urmaririi penale. Probabil ca in baza probelor premergatoare, procurorul va incepe urmarirea.
Problema este ca primul termen al recursului urmeaza cam intr-o luna, si sigur pana la acest prim termen nu se va incepe urmarirea. Ce fac in fata instantei de recurs, pentru ca asta a fost si ideea: sa anulez recursul cu pedeapsa penala intrucat angajatorul trebuie sa plateasca pentru toate necazurile pe care mi le-a facut atat ilegale cat si netemeinice.

Alte discuții în legătură

Neexecutarea sentintei civile privind plata salariilor si reintegrarea codulmuncii codulmuncii [b]Potrivit art. 261 codul muncii, neexecutarea de buna voie a sentintei civile privind plata salariilor in termen de 15 zile calendaristice de la data cererii ... (vezi toată discuția)
temei legal pentru o actiune cu solicitare despagubiri pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti definitive si executorii bughi69 bughi69 Buna ziua In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)