avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ramas fara obiect
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ramas fara obiect

Buna ziua.
Am castigat in fond anularea incetarii c.i.m.
Dupa pronuntare, a doua zi intimata a dispus de buna voie reintegrarea, insa fara plata salariilor in 15 zile de la cererea de executare adresata.
Dupa comunicare, la 4 luni de la pronuntare, intimata a facut recurs in termen de 10 zile desi reintegrarea merge in continuare (sunt la servici). Salariile nu mi le-a dat inca.
In intampinare pot cere anularea recursului ca fiind ramas fara obiect deoarece intimata a recunoscut hotararea reintegrandu-ma, sau doar ca fiind nefondat si sa dezvolt motivele?
Deasemenea pot cere suspendarea recursului pana la definitivarea urmaririi penale (am facut plangere in temeiul art. 261 codul muncii) iar dupa definitivarea urmaririi penale pot cere anularea recursului pentru autoritate de lucru judecat?
(Ne judecam cu vechiul cod de procedura civila)
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 13:42, 21 August 2013
@polloctav

Eu nu cred nimic din ce mi-ati spus. Sa presupunem ca va incepe urmarirea penala pana la recurs si tot pana la recurs este gata si condamnarea definitiva (amenda penala) pentru nerespectarea sentintei (art. 261 codul muncii).
Si sa mai zicem ca din nefericire, dupa condamnarea penala a angajatorului, Curtea de Apel va desfinta sentinta civila in sensul respingerii actiuni (fara sa tina cont ca deja este o condmanare penala definita pentru nerespectarea sentintei desfintate).
Cum, manc-al-ar maica, angajatorul mai este de vina din punct de vedere penal, daca din punct de vedere civil aceste nu mai este de vina?
Sa nu-mi spuneti ca se anuleaza sentinta penala definitiva...din cauza unui sentinte civile care are aceeasi inraurire cu cea penala: plata salariilor.
Adica procurorul spune ca nu e bine ca nu mi-a platit salariile, insa Curtea de Apel spune ca este bine si anuleaza tot...
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
codulmuncii, utilizator
Dvs. puteti crede orice vreti.insa sub aspectul datelor communicate aici si fata de cele solicitate ati primit raspuns mai mult decat ar fi trebuit. Dvs. faceti tot felul de presupuneri in raport de posibilele situatii care s-ar putea intampla, astfel incat raspunsul variaza intotdeauna conform noilor presupuneri....Eu va spuneam , ca si alti consultant din foru, care sunt situatiile procedural care se pot intampla, in raport de cererea introductive cu care ati sesizat instanta...Recursul este o cale de atac extraordinara care se refera strict la motivele de reformare a sentintei pronuntata de o instant de fond, deci cu privire la cererea initiala. or, cererea de suspendare a cauzei pentru o situatie straina de obiectul cauzei este inadmisibila...
Daca pana la primul termen din recursul depus de angajator incepe urmarirea penala a acestuia pentru nerespectarea sentintei civile, atunci recursul se va suspenda in temeiul art 244 codul de procedura civila pana la definitivarea urmaririi. Daca angajatorul este sanctionat penal pentru nerespectarea sentintei civile atunci se reia judecarea recursului la cerere iar recursul se va anula pentru autoritate de lucru judecat invocandu-se exceptia autoritati de lucru judecat. Indiscutabil.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
codulmuncii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea sentintei civile privind plata salariilor si reintegrarea codulmuncii codulmuncii [b]Potrivit art. 261 codul muncii, neexecutarea de buna voie a sentintei civile privind plata salariilor in termen de 15 zile calendaristice de la data cererii ... (vezi toată discuția)
temei legal pentru o actiune cu solicitare despagubiri pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti definitive si executorii bughi69 bughi69 Buna ziua In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)