avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare

Buna ziua!. Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect : La sfarsitul anului trecut mama mea s-a imbolnavit grav, medicii acordandu-i sanse minime de supravietuire. Prin minune a supravietuit si a decis sa imi faca contract de vanzare pe locuinta. Fratele meu nu a ajutato cu absolut nimic nici in spital si nici in locuinta nu a facut nici un fel de investitie, motivind ca el nu doreste sa aibe nici un fel de obligatie fata de mama. Acum dupa aproape un an de zile provoaca tot timpul scandal ca el s-a pacalit, ca a crezut ca mama va muri si va intra oricum in drepturi, iar acum ar dori jumatate din casa, lucru care nu se va intampla niciodata pentru ca mama mea nici nu vrea sa auda, pentru ca fratele nu este capabil sa intretina o casa. Mentionez ca am intocmit contract de vanzare cu intretinere viagera pentru mama mea, cu certificat medical de la IML. Pe fratele l-am lasat sa locuiasca in jumatate din casa, dar nu putem convietui cu el, pentru ca tot timpul provoaca scandal, vorbeste foarte urat, pentru ca acum doreste sa fie trecut in acte, lucru ce nu se va realiza niciodata.

Ideea este ca noi nu dorim sa il scoatem afara, dorim sa convietuim civilizat, mai cu seama ca nu avem nici un fel de obligatie fata de el, nu a investit nimic in casa noastra. Ce organ competent ii poate pune in vedere sa nu mai provoace scandal, sa isi cunoasca drepturile?, politia ?, un executor ?. Unde ne putem adresa pentru rezolvarea situatiei?, pentru ca daca nu isi revizuieste atitudinea si comportamentul nu dorim sa mai locuiasca in casa noastra. Va multumesc!.

Alte discuții în legătură

Partaj sister sister daca sa spun pe scurt, fratele meu se afla intrun partaj, deoarece nici o data nu ia placut tribnalul, si sa gindit ca totusi au trait impreuna 11 ani, ia dat ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract intretinere, intre bunic si unul din nepoti fara stirea celorlalti doi Crina70 Crina70 Buna ziua! Suntem trei frati (2 surori si 1 frate). Bunica( pe linie paterna) locuia singura intr-o casa in oras. Fratele meu, dupa casatorie, neavand unde ... (vezi toată discuția)
Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)