avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces cu ofirma din afara...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces cu ofirma din afara...

O societate de transport marfa din Romania a lucrat cu o casa de expeditii din Austria.
Societatea din Romania a cerut incetarea colaborarii cu firma din Austria cerand achitarea tuturor restantelor(aprox 2100 euro) .
Firma austriaca refuza sa achite suma restanta pe motivul ca la un transport a fost deteriorata o marfa.
Totusi fiecare masina care transporta marfuri are o asigurare CMR care achita daunele(in cazul de fata o asigurare care suporta o valoare de 100.000 euro).
Cum se procedeaza pentru a putea sa recuperez banii? Si daca da cam la ce pret ar ajunge toate demersurile.
Am incercat sa fiu cat mai scurt si cat mai la obiect, sper sa ma fi facut inteles.
Va multumesc anticipat.
Metehau Marius
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 22:14, 19 Martie 2009
Chiar nimeninu ma poate ajuta cuun sfat?:(
Incercati sa faceti o cerere de Ordonanta de plata, intemeiata pe prevederile OUG 119/2007 (OUG nr. 119 din 24 octombrie 2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale). Gasiti aici amanunte in legatura cu aceasta: www.avocatnet.ro/content/art...
Impreuna cu aceasta cerere depuneti si toate inscrisurile pe care va bazati pretentiile. Aveti grija sa traduceti in limba germana toate documentele pe care le depuneti, inclusiv cererea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit mihai.narcis.isac mihai.narcis.isac buna ziua Am o problemuta mai spinoasa (cel putin pentru mine) Lucrez la o casa de expeditii marfuri, si am de recuperat un debit dupa urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cmr semnat. marfa lovita inlineasofa inlineasofa Buna ziua! O firma X cu sediul in Romania a trimis marfa pe care produce la un client in Olanda cu o firma transportatoare din Romania Ajunge marfa la ... (vezi toată discuția)