avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare-cumparare

Buna ziua,
In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de vanzare-cumparare dupa intocmirea documentatiilor cadastrale si intabularea imobilului.
Primind suma de bani pe teren , mama mea imputerniceste prin procura speciala o persoana -mandatar care va obtine toate documentatiile necesare vanzarii, acesta urmand sa se prezite la oricare birou notarial in vederea autentificarii actului de vanzare cumparare, va intabula imobilul .
In ianuarie 2013 mama mea a murit, iar in luna august 2013 persoana imputernicita prin procura solocita de la primaria de domiciliu al mamei si obtine certificat fiscal.Dupa care revine cu o cerere prin care solicita adeverinta de vecinatati de la serviciul urbanism in care spune ca este necesara la OCPI.
Intrebarea mea este daca procura speciala si promisiunea de vanzare cumparare mai sunt valabile, daca eu ca mostenitoare pot sa-i reurnez cei 180 Ron dupa cum scrie in promisiunea de vanzare ca iar fi primit mama mea si pot ramane cu terenul(1000 mp).
Deasemenea doresc sa stiu daca primaria a procedat corect eliberand certificat fiscal si adeverinta de vecini ai terenului,la cererea unei persoane in numele mamei.
Va multumesc pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: lisav , utilizator 15:00, 22 August 2013
În funcţie de situaţia de fapt (promitentul cumpărător a avut sau nu folosinţa terenului) se va putea şti dacă a intervenit sau nu prescripţia în ceea ce priveşte dreptul acestuia de a cere încheierea actului autentic, respectiv de a se adresa instanţei). În principiu, antecontractul este valabil, moştenitorii fiind ţinuţi de respectarea lui.

În ceea ce priveşte mandatul, acesta a încetat prin decesul mandantului. Cu toate acestea, atît vechiul cod, cît şi cel nou, prevăd că actele efectuate de mandatarul care nu a cunoscut decesul mandantului sunt valabile.
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul mandatantului lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)