avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe eliberare copie din arhiva Camerei Notarilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe eliberare copie din arhiva Camerei Notarilor Publici

Unde se gasesc afisate aceste taxe? Toate camerele au aceleasi taxe?
Nu am gasit aproape de loc informatii in acest sens pe site-urile Camerelor. Mie mi s-a cerut 31 lei pentru o copie simpla dupa un testament si 62 lei TVA inclus pentru o copie certificata a aceluiasi act!!! Am gasit doar o informatie din 2010 pe site-ul unei Camere ca ar fi 30 lei/act – eliberare copie certificata a certificatelor de mostenitor si actelor autentice. Fiecare Camera face taxele cum vrea?
Cel mai recent răspuns: elia88 , utilizator 21:19, 6 Februarie 2015
Fiecare Camera are taxe care pot diferi, asa cum si notarii au onorarii diferite. Dati telefon inainte si intrebati la Camera Notarilor Publici de unde urmeaza sa solicitati copiile de pe acte.
Nu inteleg logica. Arhivele notariale, fie ale notarilor, fie ale Camerei Notarilor, fie ale Arhivelor Nationale (ca aici ajung dupa 30 de ani, asa am inteles) sunt proprietatea statului. Serviciul de eliberare a unei copii nu se supune regulilor stabilite pentru toate arhivele, adica taxe unitare pentru toate arhivele notariale oriunde s-ar afla ele sau cum sunt tarife unitare la toate BCPI sau OCPI, sa zicem? Ca doar in acest caz nu este vorba de ONORARIU!!!
Nu. Pt ca ar trebui sa vedeti diferenta intre Arhivele Statului si Arhivele tinute de Camerele Notarilor Publici . Aparatura -scannere, copiatoare de mare fidelitate, sisteme informatice de stocare, manipularea si mijloacele fixe , spatiul in care este tinuta arhiva, personal de specialitate. Toate acestea presupun costuri . Notarii si Camerele sunt pastratori ai Arhivei Statului, adica se face efectiv un serviciu statului si cetateanului. Preluarea actelor vechi din spatii insalubre inundate si reonstituirea arhivelor necesita timp si costuri .
Bun, am inteles, sa zicem. Atunci care ar fi criteriile dupa care difera in asa hal taxele de la o Camera la alta? Adica de ce ar fi o copie certificata aproximativ dublu la una, fata de cealalta? Iar o copie zerox simpla 31 lei? Ce aparatura si mijloace informatice sau personal de specialitate ar fi necesare pentru efectuarea ei? Sa fim seriosi, toate au o limita, iar in acest caz mi se par total exagerate taxele! Si de ce nu informeaza fiecare Camera ce tarife are? Sunt secrete?
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
dariad, utilizator
Nu aveti Decat a va adresa Camerei Notarilor Publici ptna obtine aceste informatii cu privire la costuri. Camerele Notarilor publici sunt persoane juridice private nu sunt institutii de stat, care deservesc atat interesele cetatenilor cat si ale notarilor publici.

Alte discuții în legătură

Mostenire barbum barbum cum pot verifica daca un certificat de mostenitor este valabil ,am un certificat de mostenitor de la socrul meu care este decedat (vezi toată discuția)
Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani ContSters238389 ContSters238389 Va rog sa ma ajutati cu un sfat sint disperata. In 1986 a decedat unchiul meu fratele mamei fara copii iar dupa 3 luni a decedat si mama mea. Sucesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor testmath testmath Sora tatei a fost trecuta in testamentul tatalui ei (bunicul meu). Certificatul ei de mostenitor s-a pierdut, iar ea a murit de mult. Sotul ei a murit, copii ... (vezi toată discuția)