avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit - retinere rata din cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit - retinere rata din cont

daca am credit la o banca si salariul il iau la acceasi banca doar ca pe conturi diferite poate sa imi opreasca rata de pe cel de salar daca nu platesc o rata?sau trebuie sa faca poprire pe salar la firma?
Cel mai recent răspuns: Alinne , utilizator 18:56, 20 August 2013
Se poate doar daca exista stipulat in contract, altfel doar daca se trece la executarea silita poate face poprire si pe alt cont.
ma indoiesc insa ca o persoana are doua conturi curente la aceeasi banca. Poate va referiti la faptul ca banii ii primeste pe card, dar cardul este legat de contul curent, probabil acelasi unde plateste creditul.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
ContSters214341, utilizator
ar trebui sa cititi contracul de credit, este posibil sa se mentioneze in el fiecare modalitate de executare. altminteri, trebuie procedat la poprire, pe calea unei executari silite
da acum rata o trage automat de pe cardul de salar .dar ma gindeam daca e cumva vreo posibilitate sa nu o mai ia automat sa o dam din mina rata
Nu exista nicio astfel de posibilitate. Doar daca sotul cere la angajator sa ii fie platit salariul in alt cont, la alta banca.
si daca ar avea cardul de salar separat de cel unde plateste rata nici asa nu se poate?

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri o poprire instituita unui contract de credit? adriane1 adriane1 Buna ziua, Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face ... (vezi toată discuția)
Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)