avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot opri o poprire instituita unui contract de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot opri o poprire instituita unui contract de credit?

Buna ziua,


Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face imposibila plata catre aceasta banca a ratelor de credit.
Am propus plata intr-un cont colectiv sau transferul acestui card de credit catre o alta persoana insa banca a refuzat toate solutiile si ma ameninta cu penalizare la ridicarea popririi.
Ce este de facut?

Multumesc, Adrian.
Nimic absolut ! E primul demers care il face banca! Poprirea ! Apoi in timp executarea silita !
Iti spun din experienta mea ! Ai 2 variante : 1 . Ori platesti intreaga suma si ai incheiat cu datoria ! 2. Lucrezi la negru, sau nu declari veniturile pentru a nu te gasi si a nu iti pune poprirea! In cazul al doilea mare atentie va trebuie nici sa nu ai nimic pe numele tau pentru a nu avea ce executa silita! In cazul al doilea se vor tine de tine probabil la infinit ca sunt exact ca niste camatari!
Sunt foarte multi romani in cazul 2 enumerat de mine ! Eu unul m-am impacat cu ideea
Multumesc Donea pentru raspuns insa nu cred ca am fost destul de explicit: nu ma dau inapoi de la plata sumei pentru care am fost poprit, la un moment dat vreau sa o platesc desi este destul de mare; nu am bunuri pe numele meu; PROBLEMA ESTE ca am un card de credit la care trebuie sa platesc lunar o suma minima de plata. Fiindu-mi poprite toate conturile inclusiv acesta, orice plata fac catre acest card pleaca la executor.
Cum pot plati catre banca in continuare?
Pai nu prea are cum , tu faci o plata catre un card pe care trebuie sa achiti o suma minima, card care e independent de cealalta datorie pentru care s-a pus poprire ! Executorul poate pune poprire pe salariul tau maxim 30 % , din cate stiu ori poate trece la executarea bunurilor ce le detii in proprietate ! Nu se poate intoarce impotriva altei banci unde tu practic vrei sa fi in legalitate cu plata la ZI ! Anunta acest lucru bancii unde vrei sa faci plata minima a cardului, daca lucrurile stau asa, nu cred ca ei vor fi de acord sigur !
si nu am spus ca te sustragi platiilor, chiar sunt curios in 2 3 4 ani de zile ce se va intampla cu atatea milioane de datorinici , si atatea banci !
Am tot auzit ca vor ramane in 10 ani ani maxim 2 3 banci ! Tot din cauza asta! asta ca o paranteza
Si inca ceva ! Ei nu iti pot retine mai mult de 25 sau 30 la suta din orice venit declarat, trebuie sa mananci si tu sa respiri, sa traiesti!

Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Inca nu mi-au pus poprire pe salariu, insa chiar banca m-a contactat si mi-a spus ca nu este nici o solutie conform codului de procedura civila...ei vor banii dar nu au cum sa-i ia de la mine. Singura solutie mi-au spus sa vorbesc cu executorul sa-mi dea o derogare sau asa ceva pentru acest card ca sa-mi pot face platile la zi. De asta am scris aici....chiar este o aberatie ce se intampla si nu stiu cum sa procedez.
Deci. . . eu iti spun 101 la suta ca primul lucru care trebuia sa il faca executorul era sa iti puna poprire pe salariu ( in cazul in care lucrezi ) , nu are absolut nici o treaba cu cardul care il ai ! Asta sunt pasii care ai urmeaza executorul , si primul e proprirea pe salariu , nu pe cardul care il ai ca automat nu i-ar conveni celeilalte banci ! Logic ! Bancile sunt independente daca TU ai 2 carduri la banci diferite si unu e achitat altul NU, se iau masuri doar pentru cardul neplatit , logic, atata timp cat celalalt card cu cealalta banca e platit la timp , corect , banca respectiva nu iti poate reprosa sau inchide cardul la solicitarea executorulu, pentru ca logic poti reclama banca ! S
Sau mai e o varianta , poprirea nu ti s-a pus pe salariu pentru ca esti platit la negru ! Daca esti platit legal sigur e o greseala a executorului ! Oricum situatia ta, e singulara

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)