avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartita in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartita in fapt

Sunt despartita in fapt de 4 ani.Divortul este in curs,avem impreuna un copil minor,sub 10 ani.Ar avea vreo legatura custodia copilului daca as avea o relatie?As putea sa pierd custodia copilului in acest caz?Avocata mi-a spus ca e mai bine sa ascund acest lucru pe perioada divortului!Dar la noi este o situatie delicata si nu se mai sfarseste de aproare 4 ani!
avocatul vă sfătuiește să ascundeți detalii intime ce-ar putea da naștere la probleme suplimentare.
legea face însă distincție între o mamă bună și o soție bună. deci lucrurile astea nu se amestecă.
există însă o seamă de avocați care încearcă să forțeze mâna judecătorului susținând că infidelitatea femeii spune ceva și despre calitatea ei de mamă, în sensul în care nu-i poate transmite copilului anumite trăsături morale.

custodia copilului o veți împărți cu tatăl acestuia. dvs. trebuie să obțineți stabilirea domiciliului său la dvs. acasă.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
lara12, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns.Da,eu vreau sa obtin domiciliul la mine acasa.Am toate conditiile pentru a obtine acest lucru.Nu este infidelitatea motivul de divort,am vrut doar sa mai aud si alte pareri.Vreau doar sa imi refac viata si mi-e teama sa nu pierd copilul.Acest proces mai poate dura inca vreo 2 ani deoarece el este strain,ne-am judecat pe competenta,dosarul se misca greu...va mai face si recurs,etc....Si ma gandesc cine imi va da mie inapoi toti acesti ani pierduti?Dar o eventuala sarcina,in acest caz ce parere aveti?Eu imi mai doresc un copil si sunt optimista ca poate a doua oara va merge!
nimeni nu ne dă înapoi anii pe care i-am pierdut făcând greșeli. asta o fi una dintre pedepse. strângeți toate dovezile din care să rezulte că-i puteți oferi copilului mai mult decât tatăl lui.
în legătură cu alt copil, dacă ați fi prietena mea, v-aș sfătui să aveți răbdare. stresul are efect negativ asupra dezvoltării fătului. un bebe are nevoie de o mamă care să-i consacre întreaga ei atenție.

n-ați încercat să vă înțelegeți amiabil?
Daca ramaneti insarcinata pana la pronuntarea divortului actualul sot va fi tatal copilului in certificatul de nastere. B-)
Daca asta nu va creaza o problema puteti sa treceti la fapte..... Succes!
Nu este de acord pe cale amiabila din pacate...Apreciez mult sfatul dvs.stiu ca aveti dreptate.Sotul nu isi face asemenea probleme,el are o relatie cu o doamna care are 2 copii(cu alt barbat)!Cat despre dovezi,eu si copilul avem cerificate medico-legale,mai mult de atat...Pe el nu il mai ajunge pedeapsa!#-o
Stiu ca asa este.Poate pe viitor voi trece si la fapte,cu siguranta nu imi va sta nimic in cale,totul se rezolva :)
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pot obtine custodia copilului? (2,4 ani)? soția a avut o relatie ... Madii Madii Pot obtine custodia copilului?(2,4 ani Sotia a avut o relatie de peste 3 luni cu un alt barbat. Am toate dovezile necesare.mesaje text, inregistrari,au ... (vezi toată discuția)
Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)