avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Durata preschimbãrii permisului de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Durata preschimbãrii permisului de conducere moldovenesc cu cel românesc

Buna seara !

As dori va rog frumos o informatie... In data de 9-05-2013 am depus dosarul complet pentru preschimbare permis de conducere obtinut in Republica Moldova in cel romanesc. Mentionez ca permisul obtinut in Republica Moldova expira pe 18-06-2013... Am inteles ca procedura este destul de complexa in sensul ca actele se duc la ambasada, de la ambasada la ministerul afacerilor externe apoi in Moldova... Eu va intreb daca din cauza complexitatii procedurii este vreun pericol sa nu ajunga actele acolo in timp util si sa-mi expire permisul moldovenesc si sa nu-l mai pot preschimba !? Sau cat dureaza mai exact aceasta procedura.... Mentionez ca sunt din Buzau.. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:19, 2 Iunie 2013
Incercati sa faceti in asa fel incat sa nu ajungeti sa conduceti pe drumurile publice fara un permis.
Ar fi bine sa aveti carnet de Moldova pana se va rezolva...
Ordin Nr.163/2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti

Art. 7. - (1) După primirea şi verificarea dosarului de preschimbare a permisului de conducere se restituie solicitantului documentul de identitate.
(2) În situaţia în care a fost depus permisul de conducere, solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numărul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea „permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare”.
(3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.
(4) Permisul de conducere românesc se eliberează în termen de maximum 30 de zile de la depunerea dosarului, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) ce impun verificări care depăşesc acest termen, când se eliberează în termen de 15 zile de la încheierea verificărilor. La data înmânării permisului de conducere preschimbat dovada înlocuitoare prevăzută la alin. (2) îşi încetează valabilitatea.
(5) În cazurile în care verificările prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) nu se finalizează în termenul de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se eliberează o nouă dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continuă până la momentul în care se primeşte răspunsul de la autoritatea competentă din statul membru, când se procedează la eliberarea permisului de conducere.
(6) Preschimbarea permisului de conducere naţional eliberat de autorităţile statelor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi orice reînnoire sau înlocuire a acestuia se înregistrează în permisul de conducere românesc prin înscrierea la rubrica „Restricţii” a codurilor europene armonizate 70, respectiv 71.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Multumesc pentru raspuns dar intrebarea mea era alta... Formalitatile e posibil sa dureze si 2 luni... Mi s-a spus de la politie.. Problema e ca pe 18 iunie imi expira permisul moldovenesc depus... Daca in timpul formalitatilor acesta expira mi se mai elibereaza cel romanesc ? Mentionez ca acum circul cu dovada..
(5) În cazurile în care verificările prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) nu se finalizează în termenul de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se eliberează o nouă dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continuă până la momentul în care se primeşte răspunsul de la autoritatea competentă din statul membru, când se procedează la eliberarea permisului de conducere

bineinteles ca se va elibera permisul romanesc daca intretimp expira cel moldovenesc. numai ca acesta se va elibera dupa finalizarea verificarilor. pana atunci trebuie sa prelungiti dovada inlocuitoare a permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere din permis englezesc in permis romanesc doru_ragalie doru_ragalie Am depus dosarul pentru preschimbarea permisului auto din permis englezesc in permis romanesc. Am primit dovada pentru circulatie de 30 de zile, iar cand ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto smj smj Buna ziua, trbuie sa preschimb permisul categoria B obtinut in RO care a fost preschimbat in Spania in perioada de rezidenta acolo. Ce documente sunt necesare ... (vezi toată discuția)