avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis conducere din permis englezesc in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis conducere din permis englezesc in permis romanesc

Am depus dosarul pentru preschimbarea permisului auto din permis englezesc in permis romanesc. Am primit dovada pentru circulatie de 30 de zile, iar cand dovada de circulatie a expirat nu mi s-a eliberat alta dovada, deoarece mi s-a explicat ca permisul a expirat intre timp. Mentionez ca anterior permisului englezesc am avut permis de conducere in Romania. Va rog dati-mi o solutie deoarece sunt agent de vanzari si permisul imi este necesar pentru a-mi putea desfasura activitatea.
Va multumesc.

Ordinul nr. 163/2011 privind preschimbarea permiselor de conducere nationale eliberate de autoritatile competente ale altor state cu documente similare romanesti
Art. 7
(3) In cazul in care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada inlocuitoare se emite cu drept de circulatie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fara a fi depasita perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situatii, dovada se emite fara drept de circulatie.
(5) In cazurile in care verificarile prevazute la art. 3 alin. (5) si (7) si la art. 6 alin. (3) si (4) nu se finalizeaza in termenul de valabilitate a dovezii inlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se elibereaza o noua dovada inlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continua pana la momentul in care se primeste raspunsul de la autoritatea competenta din statul membru, cand se procedeaza la eliberarea permisului de conducere.

Am dreptul sa mi se mai elibereze o noua dovada sau cum trebuie sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
doru_ragalie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 14:05, 7 Octombrie 2017
Deoarece permisul a expirat nu se va mai putea elibera o dovada cu drept de circulație asa cum deja am văzut că știți.
Nu stiu o altă cale dacat să așteptați eliberarea permisului românesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)
Durata preschimbãrii permisului de conducere moldovenesc cu cel românesc EDWARD85 EDWARD85 Buna seara ! As dori va rog frumos o informatie... In data de 9-05-2013 am depus dosarul complet pentru preschimbare permis de conducere obtinut ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto străin valabil iulianbalan iulianbalan Bună ziua, Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc. Permisul era valabil cu valabilitate până ... (vezi toată discuția)