avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere colectiva diferentiata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere colectiva diferentiata

Buna ziua.

Am si eu 3 intrebari:
1. As dori sa stiu daca exista posibilitatea negocierii colective diferentiate intre sindicat si patronat, adica daca exista posibilitatea ca sindicatul sa negocieze anumite conditii doar pentru membrii sai, dar nu si pentru ceilalti membri.
Mentionez ca sindicatul are peste jumatate din angajati ca membri, deci este reprezentativ.
2. Poate sindicatul sa se opuna patronatului in cazul in care patronatul ofera conditiile negociate pentru membrii sindicatului si celor care nu sunt membri?
3. Ce drepturi in plus are un sindicat care este reprezentativ fata de unul care nu este reprezentativ (care nu are majoritate de membri)?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Participare la negocieri - informare Mihaibc Mihaibc In cadrul unei intreprinderi sunt sa spunem 2 subunitati, iar salariati unei subunitati sunt membrii de sindicat la diferite sindicate. sindicatul A ce este ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma reprezint singur la negocieri? bcfbmv bcfbmv O rugaminte, Eu nu fac parte din sindicatul intreprinderii (am renuntat de vreo 4 ani). La negocierea contractului colectiv de munca se prezinta din partea ... (vezi toată discuția)