avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA neexigibil - firma devine neplatitoare de TVA - ce ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA neexigibil - firma devine neplatitoare de TVA - ce se intampla contabil?

O SC platitoare de TVA la sfarsitul lunii devine neplatitoare de TVA, are marfa in stoc si TVA neexigibil aferent marfii. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu acest TVA (contul 4428 trebuie sa se soldeze in corespondenta cu 371 ) , cu TVA-ul pe care l-am dedus la cumpararea marfii trebuie sa fac ceva? care sunt inregistrarile contabile? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elisa_rad2000 elisa_rad2000 buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)