avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare despre lucrari efectuate de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare despre lucrari efectuate de asociatie

Buna ziua . Doresc sa ma lamuriti si pe mine in calitate de proprietar despre lucrarile pe care le efectueaza administratia blocului in care locuiesc.
Presedintele blocului detine o firma care are ca activitate instalarea sistemelor de securitate( camere de luat vederi...). De cand s-a instalat in functie a inlocuit vechiul interfon cu un alt interfon ( unitatea centrala) , la un pret de 2200 lei
O alta lucrare abuziva o consider eu, a fost inlocuirea corpurilor de iluminat( neoane), cu lampi cu senzor cu bec( neeconomice).
O alta lucrare abuziva a fost inlocuirea usilor metalice ale intrarii in bloc cu usi de termopan, vechile usi destul de masive in numar de 8 ( pe doua scari) au fost duse la REMAT, bani intrati in buzunarul propriu, aici eu consider ca suna a furt.
O alta achizitie abuziva a fost achizitionarea unui aparat de sudura si a unei moto-cositoare, blocul detine si spatiu verde care este imprejmuit cu gard pus de primarie, care la fel se ocupa si de spatiul verde.
Alte lucrari abuzive: inlocuirea tevilor defecte unde a fost cazul in apartamente, cu o firma numai de ele stiuta, care pt. o inlocuire de teava de 1,5 m, a pretins suma de 1200 lei.
Nu este normal ca lucrarile pe care le contrecteaza sa fie licitate de mai multe firme si sa aleaga oferta cea mai buna ca pret?
De asemenea lucrarile care costa mult chiar daca sunt aprobate in AG, sa fie aduse la cunostiinta tuturor proprietarilor prin tabele cu semnaturi?
Cum se pot stopa aceste abuzuri care pt. unii proprietari chiar sunt invizibile?
Va multumesc.
Pai daca nu ati observat pana acum, va spun eu, ca cei care au dat raspunsurile de mai sus sunt foarte in tema pe acest subiect.
Dvs. aveti dreptate sa suspectati pe toata lumea, asa cum si eu suspectez pe toti membrii guvernului, care una promit si alta fac. Iata, daca ati mai pomenit, acum nu se gaseste originalul celui mai important contract de construire al unei autostrazi... Vreti sa mai continui?
.............................
Inainte de AG despre care ziceati ca o asteptati cu nerabdare, incercati sa purtati discutii cu o parte dintre vecinii dvs. Nu se poate ca numai dvs. sa fi observat neregulile despre care vorbiti. Nu pot sa cred acest lucru, dar daca este ca pe la noi, atunci este clar: nu ma bag domle, ce-mi trebuie balamc? Si uite asa, se merge la AG, vine presedintele cu o dare de seama, imbrobodeste intreaga asistenta, ba va mai pune sa si aprobati pe-acolo tot felul de ciudatenii... Deci pana la urma ce-ati dori, sa vina altcineva sa va faca ordine in asociatie? Se poate, dar cumva gradat: intai cereti explicatii de la conducerea as. prop. la tot ce va intereseaza, daca considerati ca umbla cu prostii, va adresati biroului specializat in relatiile cu as. prop. din primarie, mai sunt de folos si org. de politie si da, puteti face plangeri la judecatorie.
Am omis sa va spun ca la o asemenea reparatie in apartament, daca i-a spart zidul, asociatia trebuie sa refaca si zidaria la starea initiala. Asa ca mai sunt niste costuri si cu cu aceasta parte. Nu stiu daca la dv. a fost acest caz, dar si la noi in asociatie reparatiile pe coloanele verticale sunt ca valoare aproape cat cele din subsol pe coloanele principale, tocmai din cauza acestor costuri suplimentare legate de zidarie.

Interventie moderator
Ati intrat pe un forum de discutii, nu intr-un birou de consultatii de specialitate, asa incat, punand o intrebare aici, va asumati si raspunsurile primite, fara a avea pretentii de la cei care va raspund.
Noi aici, ca niste amatori ce suntem, ne dam cu parerea.:rolleyes:
Site-ul acesta este gratuit pentru utilizatori, iar prestatia respondentilor asisderea.
mariuselectric a scris:
Trebuie sa fiu propus, nu pot solicita eu sa fiu ales presedinte!!!

Conform art. 9 din Legea 230/2007, proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să îşi înscrie candidatura, să candideze, să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari.
Daca hotararile AG, sunt contrare legii, nu au nicio valoare.

Conform art. 26 din Legea 230/2007, dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
Rog ca cei care-mi raspund sa fie in tema despre acest subiect!

Am raspuns rugamintii dumneavoastra si-am postat doua raspunsuri indicand exact legea si articolul ce se refera la subiect.
Sper ca asa sa va fim de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisarea hotaririi adunarii generale ContSters241026 ContSters241026 Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii, folosire fara consultarea adunarii generale, actiune instanta? cristinaconst cristinaconst Buna ziua, Urmatoarea situatie: In blocul unde locuiesc(20 proprietari in asociatie) s-a dispus inlocuirea unor tronsoane vechi ale instalatiei de ... (vezi toată discuția)
Termoizolare (anvelopare) bloc cristian_conea cristian_conea In primul rand vreau sa precizez ca nu discut despre proiectul 50% stat, 30% administratie locala si 20% proprietari. Pt.a face anveloparea intregului bloc ... (vezi toată discuția)