avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa nationalizata

Buna seara,locuiesc intr-o casa nationalizata cu chirie impreuna cu inca 2 familii mentionand ca ,casa a fost impartita la 3 familii cu contracte de inchiriere la care atunci cand sasii au vandut-o primariei era un singur proprietar.Acum 2 ani am vrut sa o cumparam(partea noastra) si cand am cerut CFI-ul am vazut ca o optime din casa apartine cuiva din familia fostilor proprietari care au murit intrebarea mea este daca pot eu sa-mi cumpar parte de casa avand in vedere ca titularii ceilalti nu au de gand sa-si cumpere casa prefera sa stea asa in chirie.Multumesc anticipat.P.S. Optimea le apare si celorlalti titulari de contract.
Cel mai recent răspuns: ursu mihaela , utilizator 16:05, 12 Ianuarie 2014
Vedeti ca asa zisa vanzare catre statul roman a fost obligatorie pentru sasii plecati din tara ,pretul primit de ei pentru case fiind derizoriu.Verificati daca nu este primaria in proces cu fostii proprietari inainte de a face demersurile pentru cumparare.S-ar putea sa o fi revendicat si numai unul din mostenitori sa fi obtinut partea lui iar ceilalti sa fie in proces cu statul roman pentru casa.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
pusa2mimi, utilizator
Am uitat sa mentionez k atunci cand proprietarii au vandut casa icralului erau foarte batrani si sunt morti de vreo 20 de ani ;si copii lor sunt morti ,nu ar avea cine sa vina sa o revendice deaceea as vrea sa stiu daca prin lege se poate cumpara iar optimea sa ramana la celelalte 2 familii care oricum nu vor s-o cumpere,multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare in lipsa ursu mihaela ursu mihaela buna seara,ne chinuim de ceva timp cu actele unei case nationalizate care dorim sa o cumparam si in care stam de 30 de ani.Din CFI-ul scos detaliat am aflat ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata confiscata ilegal Mihai Grigore Manu Mihai Grigore Manu Buna ziua, As dori cateva informatii despre o situatie a unei familii numeroase care locuieste de 25 de ani intr-o casa nationalizata din Bucuresti unde a ... (vezi toată discuția)