avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune accident Germania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune accident Germania

buna ziua,

am fost implicat acum 2 saptamani intr-un accident grav de masina pe autobahn, celalat sofer fiind de vina (neamt)
accidentul a avut ca urmare:
- dauna totala a masinii mele
- vatamarea mea corporala cu 6 zile de spitalizare (cusut la cot, hematom la cap tratat incepand cu anestezie totala inca din elicopter si continuata 24 de ore in coma indusa, multiple lovituri, fara fracturi)
- pierderea partiala a auzului la urechea stanga

am inteles de la avocat ca asiguratorul este dispus sa achite cash 700 euro pt vatamarea corporala + spitalizare + masina ca sa nu mai incep proces.

700 euro este o suma ok sau nu pentru asa vatamare corporala?
sau se bazeaza pe faptul ca sunt din alta tara si ma multumesc cu putin?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters299026 , utilizator 14:59, 22 August 2013
afaceri01 a scris:


- vatamarea mea corporala cu 6 zile de spitalizare (cusut la cot, hematom la cap tratat incepand cu anestezie totala inca din elicopter si continuata 24 de ore in coma indusa, multiple lovituri, fara fracturi)
- pierderea partiala a auzului la urechea stanga


sau se bazeaza pe faptul ca sunt din alta tara si ma multumesc cu putin?



700 de euro e o suma imfima, pentru ce ati patit dvs.

Treubie sa va adresati unui avocat din Germania, indiferent de costuri, pentru ca daunele se ridica la o suma mult mai mare.
Se poate si cu un avocat din Romania, dar procedurile sunt de lunga durata si dificile, totodata, intrucat se aplica legea germana si nimeni nu va da toate informatiile care sa fie in avantajul dvs, cele doua birouri, german si roman facand front comun in a va despagubi cu o suma cat mai mica. Desigur, mai e si calea instantei de judecata, care poate lamuri mai bine situatia, insa si aceasta procedura e de durata. Asadar, depinde de dvs. cata rabdare aveti.

Daca v-ati pierdut auzul din acel accident, si aveti si acte medicale care sa confirme acest fapt, atunci problema e foarte grava, intrucat vorbim de o invaliditate permanenta , prin afectarea unuia dintre cele 5 simturi , extrem de important pentru desfasurarea unei vieti armonioase a fiecaruia dintre noi. In acest context , oferta de 700 Euro pare cel putin bizara si neserioasa, asadar e bine sa va ganditi bine ce aveti de facut inainte de a semna orice hartie de la asigurator.


cam la cat estimati despagubirile pt cele spuse mai sus fara partea cu auzul (spitalul a spus ca e doar putin afectat si nu e grav) ?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
ContSters299026, utilizator
intre timp am primit si raportul spitalului:

- comotie cerebrala
- tinnitus post traumatic
- contuzie cot inflamat cu fisura
- contuzie umar stang
- hematom abdominal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală în accident cu masina de transport în germania corina rpd corina rpd Cum procedez, care sunt pasii legali daca am fost vatamat corporal, cu spitalizare în Germania, intr un accident mașină, cu autoturismul care mă ... (vezi toată discuția)
Aciident rutier cu vatamare corporala din culpa adina20032007 adina20032007 in data de 21 ian 2010 am avut un aciident rutier eram cu o dacia 1400 si era gheata pe sosea si mia intrat un audi pe contrasens intorcinduse cu partea ... (vezi toată discuția)
Accident si dauna alice81 alice81 Buna!!!!!!! de vreo 2 saptamani ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.... In decembrie sotul meu venind spre casa, a derapat si pierdut ... (vezi toată discuția)