avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... venit net lunar realizat...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

venit net lunar realizat...

In urma divortului ,in hotarare s-a fixat contributie de intretinere pentru minor 25 %din ,,venit net lunar realizat".As dori sa stiu ce anume intra in acest venit (ex.dividende,chirii,vanzari de apartamente care i-au apartinut paratului-intra in calculul venitului?prime cu caracter special -intra si daca da in ce conditii)
Va multumesc
Suma pe care v-o datoreaza este de 1/4 sau 25% din veniturile pe care paratul le castiga in mana,adica veniturile pe care le realizeaza prin scaderea impozitului,CAS,sau a altor taxe s/contributii catre stat.
venit net realizat numai din salariu, adica 25% din salariul net ce urmeaza a fi primit de partea obligata la plata pensiei de intretinere.nu fac obiectul pensiei, venituri realizate din chirii, vanzari de bunuri etc. Dividentele at trebui incluse in plata pensiei o data pe an daca instanta s-a pronuntat in acest sens
din pacate, doar venitul obtinut din salariu
Exprimarea e tampita si lasa loc de interpretari. Asa incat, depinde pentru cine sunteti, pentru cine intrebati.

Colegii au aratat mai sus argumente de care e nevoie sa se tina seama in judecata, fiind argumente foarte bune pentru atacarea sentintei care contine minunea asta.
Venit net inseamna intregul venit net al platitorului, si unde sentinta nu distinge, nu vad in ce baza am face-o noi.
Evident ca, daca a expirat termenhul de exercitare a caii de atac, exista oricand posibilitatea unei contestatii la executare, insa e cu cantec in ce masura s-ar putea obtine un castig de cauza.

E absurda insa si ilegala sentinta, asa incat sa ceara o parte 25% din veniturile obtinute din vanzari de imobile, e chiar jenant. Nu e de natura si scopul pensiei de intretinere.
Reveniti cu detalii despre scopul urmarit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri nete luate in calcul pentru calculul pensiei alimentare hbogdanus hbogdanus In cazul unei pensii alimentare ca procent din veniturile nete realizate, se iau in calcul Concediile Medicale, primele de Craciun/Paste, primele de vacanta, ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara daciana1 daciana1 Buna ziua! Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe ... (vezi toată discuția)
Dividendele si pensia de intretinere minor kromred kromred As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu? Unii avocati spun ca nefiind un venit ... (vezi toată discuția)