avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am aflat cã instanþa nu mi-a comunicat originalul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am aflat cã instanþa nu mi-a comunicat originalul hotãrârii. Pot folosi copia primitã acolo îmi este solicitatã?

buna seara. va rog sa ma ajutati intr-o problema:am divortat in 2009 si am primit prin posta la momentul respectiv un act pe care l-am crezut a fi hotararea de divort.aflu acum ca nu este hotararea originala de divort si ca aceasta o pot lua doar de la judecatoria sect 4.as vrea sa stiu daca acea sentinta primita de mine prin posta este valabila ca un act original (adica o pot folosi in diferite locuri unde se cere asa ceva de ex.politie )
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:47, 24 August 2013
Nu veti putea folosi hotarraea comunicata prin posta.

Va trebui sa mergeti cu ea la judecatorie si sa o legalizati.

Puteti solicita mai multe exemplare (veti mai avea nevoie de ele in decursul timpului) si va costa 5 lei pt fiecare exemplar.

Solicitati dosarul la arhiva, se va face o programare pt o alta zi pt ca dosarul este vechi, in ziua programata va prezentati la registratura cu cererea si cate exemplare doriti s alegalizati, cu taxa de timbru aferenta.
adrianautilizator a scris:
....
aflu acum ca nu este hotararea originala de divort si ca aceasta o pot lua doar de la judecatoria sect 4.
.....

O hotărâre judecătorească se face doar în două exemplare originale. Cele două exemplare originale ale acesteia se ataşează una la dosar, iar cealaltă la mapa de hotărâri a instanţei.

Părţilor li se comunică doar copii ale hotărârilor judecătoreşti. De la judecătorie veţi primi copii legalizate ale hotărârii judecătoreşti, pe care le puteţi folosi acolo unde aveţi dvs. nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Clau19 Clau19 In urma divortului am primit 2 copii dupa hotararea judecatoreasca de la avocat.trebuia sa primesc si originalul de la hotarare? (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala eugen_40 eugen_40 buna ziua! am contestat in instanta ,o amenda contraventionala pentru lipsa rovignieta!pentru un auto care l-am vindut!contestatia s-a judecat intr-o singura ... (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)