avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce suma de bani trebuie declarata la vama?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce suma de bani trebuie declarata la vama?

Eu muncesc in strainatate si m-ar interesa sa stiu cu ce suma de bani ma pot intoarce in Romania. Stiu din auzite ca inainte era o limita de genul 10 mii de euro iar daca aveai mai mult de atat asupra ta nedeclarati se confiscau.

Mai exista astfel de restrictii de cand am intrat si noi in Uniunea Europeana? In caz ca mai exista as dori mai multe detalii.

Va multumesc anticipat,
Viorel
Cel mai recent răspuns: Alin@Cristian , utilizator 22:06, 21 Februarie 2018
Sumele in numerar egale sau mai mari de 10.000 euro cu care persoanele fizice intra sau parasesc teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui declarate la autoritatea vamala in scris. Pe de alta parte, persoanele care nu vor declara sumele vor fi amendate cu sume cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, iar banii nedeclarati vor fi confiscati, arata o hotarare aprobata, ieri, de guvern.

Astfel, Regulamentul 1889/2005 al Consiliului European, valabil pentru toate ţările membre UE, prevede ca sumele in numerar cu care persoanele fizice intra sau ies din spatiul comunitatii europene trebuie declarate autoritatilor de la frontiera, daca valoarea este egala cu 10.000 euro sau depaseste aceasta suma.


Caz concret:
Eu muncesc in Spania.
Deci daca iau avionul catre Romania, practic ma deplasez in interiorul UE; nici nu intru si nici nu parasesc teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. Asadar nu trebuie sa declar nimic la vama, corect?
Imi poate confirma cineva daca am interpretat corect articolul de lege?
america mama ei
Trebuie sa declarati conform celor scrise mai sus. Aveti posibilitatea de a depune banii in cont bancar... sau sa trimiteti banii prin mandat...
Oricum, nici nu e prea "sanatos” sa puneti toate ouale in acelasi cos... :)

Alte discuții în legătură

Declarare la vama valuta Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Stiu ca intr-o vreme la iesirea din tara exista o limita in valuta (numerar) pe care putea sa o ... (vezi toată discuția)
Deplasare peste granita cu minor ContSters100701 ContSters100701 Buna ziua. Voi calatori cu un minor in varsta de 14 ani peste granita, intr o tara membra UE. Am acordul celuilalt parinte. Intrebarea mea este, daca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Mihailxx1 Mihailxx1 Autoturism cumpărat în februarie 2019 din uk și inmatriculare în 2021 după iesirea Regatului din spațiul european Întrebare: trebuie în situația ... (vezi toată discuția)