avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sume de bani la calatoria in strainatate (limita ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sume de bani la calatoria in strainatate (limita pentru numerar)

Buna ziua,As dori sa merg cu sotia in Spania si sa lu-am cu noi suma de 40.000 de euro ,pentru a ne cumpara o casa acolo.As dori sa stiu daca trebuie sa declar acesti bani ,si care este impozitul ce se percepe la vama .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:29, 27 Ianuarie 2017
Sumele cash de peste 10 000 de Euro sunt cu cantec (veti fi luat la puricat).
tgeorgescu, ne puneti si noua o sursa pentru puricatul asta? Adica ce inseamna mai exact, eu nu am gasit pe niciun site oficial ca in interiorul UE ar fi vreo restrictie in privinta asta.
De ce nu va puneti banii pe card?
Eu vad in link o propunere de control a numerarului care intra sau iese din UE, in niciun caz a circulatiei acestuia in interiorul Uniunii:
On 21 December 2016 the Commission proposed to extend the already existing controls on amounts of cash entering or leaving the Union equal to or in excess of 10.000 euros.


steliangheorghe69, daca sunteti intrebat despre banii pe care-i aveti asupra dvs. declarati suma si gata. Cel mult veti fi pus sa completati o declaratie, insa si asta este foarte putin probabil sa vi se intample pentru ca nu exista restrictii in interiorul Uniunii referitoare la limita sumelor cash pe care aveti voie sa le aveti cu dvs.

Alte discuții în legătură

Ce suma de bani trebuie declarata la vama? cristian.UE cristian.UE Eu muncesc in strainatate si m-ar interesa sa stiu cu ce suma de bani ma pot intoarce in Romania. Stiu din auzite ca inainte era o limita de genul 10 mii de ... (vezi toată discuția)
Document care atesta plata unui bun cumparat de la o firma din u.e. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, O persoana fizica din Romania a achizitionat un utilaj secondhand de la o firma din UE. Pentru acel utilaj, firma din UE a emis factura in 2012, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - limita numerar la trecerea frontierei venu77 venu77 cati bani cash poti avea la tine trecand dintr-o tara din ue in alta tara din ue de exemplu din ungaria in romania? (vezi toată discuția)