avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat in CIC in caz de dizolvare societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat in CIC in caz de dizolvare societate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: angajatorul a fost radiat la ONRC in luna august, mai exista un contract individual de munca fiind suspendat art. 51 lit. a, ce se intampla cu el? Se poate rezilia invocand art. 56 lit. a?
La art. 60 alin (1) lit. e este mentionat ca concedierea nu poate fi dispusa pe perioada concediului pentru cresterea copilului insa tot la art. 60 alin. (2) avem cateva exceptii printre care si dizolvarea angajatorului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 24 August 2017
Buna ziua,
sunt referent resurse umane la o firma, iar angajatorul a depus la ONRC inchiderea punctelor de lucru si mi-a zis ca in acea baza sa inchid toate contractele de munca suspendate. Pot face asta in baza acelei hotarari ONRC sau trebuie sa am decizia unui lichidator. Mentionez ca angajatorul a cerut insolventa firmei si a punctelor de lucru.
Multumesc.
A fost numit un lichidator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea firmei si incetarea contractului de munca suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti in cazul unei firme dizolvata cu lichidare(radiata) din 04.03.2013 care avea doua salariate in CCC ,una pana in 04.2013,alta pana in ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma stromelectro stromelectro Buna ziua Imi puteti spune daca se poate inchide o firma care are o salariata cu contractul de munca suspendat pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil gravida gravida sunt insarcinata in 6 luni si nu vreau sa solicit nici crestere copil pana la un an nici pana la doi,vreau doar concediu de odihna pe anul 2015 in luna cand ... (vezi toată discuția)