avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de cumparare casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de cumparare casa nationalizata

Buna ziua .
Sunt chiriasul primariei intr-o casa nationalizata. Aceasta casa nu a fost revendicata niciodata de proprietari si nu va mai fi.
In aceasta casa sunt 3 apartamente. doua cumparate in 1995 cand s-a dat legea , deci proprietati private . 1 ramas inca in posesia primariei si inchiriat de mine. Cele 2 apartamente proprietate privata sunt locuite de batrani , o familie de batrani a murit (deci apartamentul nu mai e locuit de cativa ani ) altul e proprietate unei doamne batrane de 80 de ani.
Am un prieten care doreste sa cumpere cele 2 apartamente si sa mi le doneze in caz ca exista o sansa sa se achizitioneze tot imobilul. Am vreo sansa de reusita in tribunal ca sa mi se vanda de primarie apartamentul inchiriat daca detin 66% din imobil (proprietate privata ) si 33% fiind proprietatea statului dar inchiriat tot de mine ?
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
im0rtel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionel6637 , utilizator 17:57, 10 Decembrie 2021
im0rtel a scris:

... procesul intentat nu s-a soldat cu o decizie irevocabila. am avut posibilitatea de a face recurs in 15 zile dar nu am facut.
nu stiu ce inseamna \"autoritate de lucru judecat \" .
...
mi s-ar parea anormal ca in urma unui proces sa nu mai pot deschide alt proces.
...

Stimat forumist,

Părerea mea este că știți foarte bine de înseamnă autoritate de lucru judecat. Înseamnă că pronunțându-se o hotărâre irevocabilă, nu mai poate fi pronunțată o alta, alterându-se principiul securității raporturilor juridice, în caz contrar

Faptul că nu ați atacat hotărârea cu recurs, nu face decât să îi întărească forța, juridic. Hotărârea a devenit irevocabilă prin nerecurare.

Prin urmare, chiar dacă vă convine sau nu, nu puteți deschide un alt proces, în aceleași condiții.

Cu stimă.

andreigrigoriu, moderator
buna ziua , domnule andrei grigoriu. dvs am impresia ca va place sa intelegeti ce vreti din ce scriu eu negru pe alb, cand spun ca nu stiu ce inseamna un lucru atunci chiar nu stiu ce inseamna acel lucru . pot cel mult intui ce inseamna acel concept de drept , dar de la intuitie la afirmatia dvs este cale lunga . dvs puteti crede ce vreti , puteti crede ca eu stiu ce inseamna acel lucru este dreptul dvs sa credeti ce vreti , dar va rog sa nu dati titlu de adevar absolut presupunerilor dvs. acest lucru ma jigneste . multumesc ca mi-ati explicat ce inseamna "autoritate de lucru adjutecat " . dovada ca nici dvs nu credeati ce ati spus . daca v-ati fi crezut prima afirmatie atunci nu mai treceati la explicatii.
noul proces cu siguranta nu va petrece in conditiile vechiului proces.
sigur motivatia va fi diferita. in nici un caz nu voi relua procesul pe aceleasi cai .
multumesc si inca astept raspunsuri .
im0rtel, utilizator
Nu sunt avocat dar va asigur ca si eu am trecut prin ce treceti dvs.,am dorit sa deschid pentru acelasi obiect un alt proces, am citit si rascit legile, am consultat avocati dar m-am lovit de "autoritatea lucrului judecat" dvs oricum ati lua-o tot asa veti ajunge.Scrieti pe net "autoritate sau putere de lucru judecat " si cititi tot ce gasiti , o sa va lamuriti.Bafta.
Nu va foloseste la nimic stratagema descrisa cu cumpararea celorlalte doua apartamente. Este ca si cum un proprietar, fie el si majoritar, obliga un al doilea proprietar sa ii vanda apartamentul fara ca acesta sa vrea (faceti abstractie ca unul e persoana fizica si al 2-lea este statul). Nu are absolut nici o relevanta faptul ca al 2-lea proprietar a decis sa va inchirieze Dvs.
Nici un judecator nu va primi argumentul Dvs.
Nu poți forța prin proces pe cineva sa iți vândă ceva. E absurd. Dacă eu nu vreau sa vând asta e, nu iți vând. E normal ca sa se vândă la licitație. Orice alt mod de vânzare ar fi băsescian - adică fraudă. "Il cumpăr eu ca iți dau mai putin. Da nu se poate ca donație?!" Statul a furat de la proprietari, i-a lăsat în fundul gol, i-a omorât și apoi a vândut ce nu ii aparținea. Halal stat!

Alte discuții în legătură

Eroare hotarare judecatoreasca - cum dovedesc ca nu sunt proprietarul de drept Alinppx Alinppx Buna seara! in urma cu cativa ani, tatăl meu a avut grija de un unchi al mamei mele, cu conditia ca ascesta sa ii dea tatălui meu casa printr-un act de ... (vezi toată discuția)
Buna sau rea credinta ada92 ada92 Buna ziua. Am auzit multe lucruri bune despre acest site de la un coleg de serviciu, sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Cand am depus actele ptr. a revendica ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? onest onest Buna ziua! Situatia mea se prezinta in felul urmator: Un batran detine 2 apartamente situate int-un imobil (casa). Exista scara comuna, intrari separate, ... (vezi toată discuția)