avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin de 150 lei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin de 150 lei

Buna seara!
Am luat o pereche de incaltaminte dintr-un magazin, am fost prins la iesirea din magazin. am recunoscut fapta si apoi am vrut sa ii platesc. cei de la magazin nu au acceptat, au sunat politia, am fost la sectie unde mi s-au luat datele si amprentele si am dat declaratie. Am inteles ca urmeaza sa fiu chemat la procuror...ce se poate intampla? imi pare rau pt ce am facut..m-am prostit vazand ca nu au nici sistem de alarma si nici pret. Pot scapa doar cu amenda administrativa, fara amenda penala inscrisa in cazier? vreau sa obtin viza pt USA si stiu ca nu mai pot face acest lucru cu cazierul patat...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alin41 , utilizator 13:24, 26 Octombrie 2014
Nu inseamna ca s-a inceput urmarirea penala, daca se incepea urmarirea penala va aducea la cunostiinta inainte de a fi audiata de ce sunteti invinuita precum si de dreptul dvs la aparare, semnati un PV si declaratia era data pe o foaie tipizata.
Daca organul de cercetare penala dispune inceperea urmaririi penale, rezoluţia de începere a urmăririi penale, se supune confirmării motivate a procurorului care exercită supravegherea activităţii de cercetare penală, în termen de cel mult 48 de ore de la data începerii urmăririi penale, organele de cercetare penală fiind obligate să prezinte totodată şi dosarul cauzei.
Dacă sunteti la prima abatere penală, se vor lua în considerare prevederile art.18 indice 1 din Codul Penal tinându-se cont si de faptul că ati recunoscut fapta, prejudiciul a fost recuperat si fapta nu a avut consecinte grave, astfel veti beneficia de prevederile art.91 din Codul Penal urmând să primiti o sanctiune cu caracter administrativ, respectiv de la mustrare până la o amendă penală de maxim 1000 RON, dar partea proastă este că va fi trecută si în cazierul judiciar
Se poate da si Neînceperea Urmăririi Penale, urmând să fie sanctionat conform prevederilor art.228 alin.2 si 4 comb. cu art.10 lit b indice 1 din Codul de Procedură Penală. Sanctiunea fiind cea prevăzută de art.91 din Codul Penal. Astfel că nu este necesară Începerea Urmăririi Penale si nu trebuie audiat pe formular tipizat.

Stati linistită pentru că nu veti fi trimisă în judecată. Totodată dacă nu s-a început urmărirea penală în cauză nu veti fi chemată de procuror, deci dacă vi s-a luat doar o declaratie pe coală albă scrisă de dvs. atunci nu s-a început urmărirea penală. Cred că poli?istul doar vrea să vă sperie. Veti primi răspuns în scris de la Parchetul de care apartine magazinul unde s-a săvârsit fapta în maxim 2-3 săptămâni de la data când a predat politistul dosarul. Acum dacă a trimis dosarul abia luna asta trebuie să tineti cont de concediile din magistratură si s-ar putea să mai dureze un timp.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Admin, administrator
Elemer67 a scris:

Dacă sunteți la prima abatere penală, se vor lua în considerare prevederile art.18 indice 1 din Codul Penal ținându-se cont și de faptul că ați recunoscut fapta, prejudiciul a fost recuperat și fapta nu a avut consecințe grave, astfel ve-ți beneficia de prevederile art.91 din Codul Penal urmând să primiți o sancțiune cu caracter administrativ, respectiv de la mustrare până la o amendă penală de maxim 1000 RON, dar partea proastă este că va fi trecută și în cazierul judiciar


se numeste amenda administrativa si nu se trece in cazier, amenda penala doar instanta de judecata o poate dispune in cazul unei condamnarii si intr-adevar apare in cazier.
Buna ziua!
Revin cu informatii asupra cazului cu care ne confruntam eu si prietena mea. astazi au sunat-o de la politie si au rugat-o sa se prezinte vineri la ora 10 la sectie. Pe mine nu m-a sunat nimeni, cu toate ca ea a declarat ca nu stia nimic despre fapta mea. Care credeti ca este motivul acestei invitatii la sectie? Va multumesc!
Pana acum nu ati precizat nimic de nici o prietena, daca a fost cu dvs probabil din acesta cauza o cheama sa declare ce cunoaste despre eveniment, daca a fost premeditat etc.

Alte discuții în legătură

Șantajată sexual și amenințată cu poliția după o tentativă de furt din magazin: cum pot să mă apăr de individ și de toate amenințările lui? Annasss Annasss În urma cu 3 zile an încercat sa sustrag un articol din magazin fără sa îl plătesc dar am fost prinsa și pusa sa plătesc articolul respectiv. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket onekenobi onekenobi buna ziua ! am facut o prostie mai mare ca mine .... situatia sta in felul urmator : in data de 19.05.2014 am fost la cumparaturi in supermarketul sellgross ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)