avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
LIVE, ACUM (129 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar neplatit

Am lucrat in cadrul M.A.I. pana in octombrie 2011, cand grila de posturi a fost redusa, ramanand fara serviciu.Am facut un credit la banca de vreo 90.000lei, fara garantii(nici macar a doua pers. garanta), prin 2008, la care am achitat rate fara probleme pana prin 2010.Din cauza lipsei de bani, nu am mai platit nimic, am incercat sa platesc mai putin, dar pana la urma nu am mai putut.Am fost somat in fel si chip de banca, a urmat o perioada de liniste, apoi am fost cautat de o firma de recuperari(Kruk), si de vreo 7-8luni, nu ma mai cauta nimeni(mentionez ca nu am raspuns niciodata la scrisori, etc..).Deasemeni, mentionez ca sunt necasatorit, si absolut tot ce am nu e pe numele meu,..nici angajat in mod legal nu sunt nici acum, intrebarea mea este,....Pana cand voi fi "urmarit" si ce pot risca dat fiind situatia prezentata ??? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andra24 , utilizator 02:34, 29 August 2013
Veti fi urmarit cam toata viata. In general firmele de recuperari nu lasa se se implineasca prescriptia dreptului lor de a va executa silit.
Nu riscati nimic penal, daca asta intrebati.
Pai, totusi nu inteleg CE urmaresc ei "toata viata"....in perioada cand imi trimiteau scrisori eram angajat legal (acum nu mai sunt), vreo 7-8luni am fost si nu mi-a oprit din salariu sau alceva......Si atata timp cat nu pun pe numele meu nimic(asta e, toata viata nu am ce face)...ce sa urmareasca???...
Ei urmaresc bunuri - proprietati , terenuri , masini ...iar daca va angajati o sa va opreasca 1/3 din salar . In rest nu au ce urmari
1/3 din salariu de pe cartea de munca, corect???....care e formula de calcul, daca pot spune asa, cand iti calculeaza acel 1/3 din salariu ???...nu iti ia in considerare si cheltuieli de subzistenta, alte obligatii de plata, etc, si dupa aia din ce ramane iau 1/3 ???...Va rog sa ma lamuriti...Multumesc.
Eu stiu ca 1/3 din venitul net si nu vor lua in considerare alte cheltuileli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu, posibilitate executare apartament arlequin arlequin Buna ziua, 1) Am poprire pe salariu ca urmare a unei hotarari judecatoresti. am avut credit la BRD pentru \\"prima casa\\", garantat de stat, si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Kruk românia srl poate fi executor judecătoresc? Otomega25 Otomega25 Am un credit la o banca, merg cu o restanta de aprox 1200€ de câteva luna dar plătesc... uneori mai mult decât rata 200€ alteori mai puțin iar datele ... (vezi toată discuția)
Credit prescris molitrix molitrix Buna ziua, In urma cu aproximativ 7 ani am contractat un imprumut bancar in valoare de 5000euro pentru o terta persoana iar respectiva de 4 ani nu a mai ... (vezi toată discuția)