avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru tineri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru tineri

Buna ziua,
Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in mediul urban sau in imediata aproiere de mediul urban. Ceea ce imi este neclar, se refera la data infiintarii firmei, nu este posibil infiintarea acesteia dupa accesarea fondului sau e necesar ca aceasta sa fie inregistrata in momentul aplicarii?


Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:12, 12 Noiembrie 2013
In marea majoritate a cazurilor (ghiduri / programe) se solicita ca firma sa fie inregistrata deja la momentul aplicarii pentru finantare nerambursabila. Putine au fost programele care au permis infiintarea firmei dupa depunerea cererii de finantare .

Urmeaza sa se deschida Schema de ajutor de minimis pentru investiţiile realizate de
întreprinderile mici şi mijlocii, pe 26 august cu depunere continua pana pe 31 octombrie 2013 (se finanteaza nerambursabil 100% chelt eligibile / maxim 200.000 euro).
Ca sa puteti aplica trebuie sa aveti societatea inregistrata si sa desfasurati activitate economica.

Prin urmare aveti timp sa va infiintati firma, sa intocmiti planul de investitii si studiul tehnico-economic si sa aplicati pentru a va deschide gradinita privata dorita.
Am inteles ca ajutorul de minimis este de formula postfinantare, lucru care eu nu imi permit. O alta finantare o reprezinta programul start?
Programul de minimis se afla, astazi, intr-o mare problema iar programele nationale, START este inchis sau SRL-D-acesta se inchide in 4 septembrie . Ce puteti face este sa va pregatiti documentatia necesara pentru sesiunile din anul viitor.
In mediul rural mai sunt cateva GAL care se poate sa mai aiba bani.
Buna ziua,as dorii sa stiu mai multe detalii legate de programul realizat de stat pentru srl-d mai exact "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" daca aveti cunostinte de urmatoarele:
-SRL-D-ul trebuie deja infiintat(pentru anul viitor ca presupun ca nu mai este anul acesta programul)
-finantarea este de 100%?(am citit ghidul dar ma incurc foarte tare in randuri...)
-pot accesa acest program pentru comert cu amanuntul(electronice,it,accesorii etc.)?
Multumesc anticipat!
Despre infiintarea SRL-D gasiti detalii la urmatorul link:
[ link extern ]
In momentul deschiderii programului societatea trebuie sa fie infiintatta si aanuntat OTIMMC din zona dvs de deschiderea acestuia.
Finantarea este de 50%, maxim 10000 euro.
Gasiti in link-ul de mai sus ce activitati nu sunt finantate.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene -service auto jonny_6 jonny_6 As putea sa obtin fonduri europene pt infiintarea unui service auto pe firma noua in mediu urban , si daca da cat % trebuie sa fie aportul investitorului?Va ... (vezi toată discuția)
Proiecte europene - fonduri nerambursabile pentru tinerii care au varsta sub 35 de ani jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori sa stiu si eu cum se procedeaza ptr a porni o afacere cu bani europeni ( tinerii sub 35 de ani pot accesa fonduri europene nerambursabile) ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru pfa mihai678 mihai678 Buna ziua, as dori deschid un PFA cu domeniul de activitate servicii de transport copii/taxi copii la/de la scoala sau la activitati extrascolare, in mediul ... (vezi toată discuția)