avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare

Am un fiu ce locuieste in apartamentul pentru care am act de proprietate impreuna cu sotia decedata.Nu am facut succesiunea din lipsa de fonduri.Pentru ca in repetate randuri fiul meu nu am platit intretinerea(eu nelocuind in apartament), ajungand chiar aproape de evacuare,am hotarat sa schimb yala de la intrare.El a spart usa si a inlocuit broasca,fapt pentru care nu mai pot intra in casa.A sesizat sectia de politie care si-a declinat competenta si m-a indrumat spre tribunal pentru un proces de evacuare.Va rog a-mi indica pasii necesari rezolvarii acestei situatii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:34, 27 August 2013
actiune in instanta - pe calea unei Ordonante presedentiale - pentru Reintegrare in spatiu
Cred ca nu m-am facut bine inteles.Nu doresc reintergrarea mea in apartament,doresc sa-l evacuez pe fiul meu de acolo.Eu locuiesc de 21 de ani in alta parte.
pai, daca nu locuiti acolo, pana nu obtineti partajarea imobilului, nu prea aveti sanse de a obtine evacuarea...trebuie sa justificati un interes direct :)
Stimat forumist,

Ieșirea din indiviziune este singura dvs opțiune. Având în vedere că apartamentul este și proprietatea lui - moșteniți împreună cota soției decedate, bănuiesc - nu aveți posibilitatea câștigării acțiunii în evacuare, în acest moment.

Atribuirea imobilului dvs, la care ați avea șanse - dvs aveți atât partea proprie, de bun comun cât și cota moștenită este singura care vă va da dreptul legal al evacuării.

Puteți avea și un drept de creanță distinct, dacă dvs ați achitat întreținerea în locul său.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata In cazul in care eu am viza flotant in apartamentul in care locuiesc..si nu doresc eliberarea lui decat in momentul expirarii vizei, sub ce forma se poate ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)