avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se face apel sau recurs la o hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca?

Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie.
Pe site apare asa:"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. Respinge cererea reconventionala, ca neintemeiata. Compenseaza in totalitate cheltuielile de judecata. Pronuntata in sedinta publica, azi, 17.04.2013",pe urma nr,data hotarare.La cai de atac scrie "Nu exista informatii".
Ce urmeaza acum?Respectiva hotarare e redactata,se poate vedea undeva?De unde stim daca e definitiva sau daca se poate face apel sau recurs,si cand?Au trecut 4 luni de la pronuntare,nu trebuia sa primim solutia prin posta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:42, 31 August 2013
Ati omis cea mai importanta informatie, care e obiectul procesului, mai pe inteles, pentru ce v-ati judecat?? Din ce spuneti, am inteles ca e vorba de un litigiu civil, asadar caile de atac pot fi apel si/sau recurs, ale caror termene de atac depind tot de obiectul actiunii: divort 30 zile de la comunicarea hotararii, daca vorbim de un litigiu patrimonial, atunci termenul de atac e de 15 zile de la comunicare, etc.

Intrucat sunt mai multe termene de atac, va trebui sa reveniti cu precizari, insa mai bine e daca va deplasati personal la arhiva instantei care a pronuntat hotararea si intrebati daca aceasta a fost redactata si comunicata partilor, inclusiv sotului.Daca locuiti intr-o alta localitate, puteti da un telefon la arhiva sa va lamuriti. In mod normal, ar fi trebuit sa primiti hotararea instantei de fond, dupa aceste patru luni de la pronuntare.
In masura in care cel putin una din parti nu este multumita de solutie poate formula calea de atac prevazuta de lege.
Eventuala redactare a hotararii se poate verifica la serviciul arhiva al instantei respective. Arhivarii va vor comunica daca a fost sau nu redactata hotararea.
Termenul pentru formularea caii de atac curge de la momentul comunicarii. (adica de la momentul la care dumneavoastra primiti acasa un exemplar al hotararii redactate).
Este bine sa verificati personal/sau prin avocat la sediul instantei redactarea hotararii pentru a evita complicatii .. despre care nu are rost sa va povestim acum.
Este vorba de un proces civil avand ca obiect pretentii.
Vom merge la arhiva,sotului e teama ca se poate pierde hotararea prin posta.Multumesc
carmenbn a scris:
Este vorba de un proces civil avand ca obiect pretentii.

Informaţia pe care aţi dat-o nu este suficientă pentru a primi un răspuns referitor la calea de atac.

carmenbn a scris:
La cai de atac scrie "Nu exista informatii".

La această rubrică vor exista menţiuni numai după ce una din părţi sau mai multe, după caz, declară calea de atac iar aceasta este înregistrată la instanţă. Calea de atac trebuia să fie menţionată pe portal înainte de "Pronuntata in sedinta publica, azi, 17.04.2013".

Dacă hotărârea judecătorească nu a fost redactată până acum, aveţi posibilitatea să formulaţi o cerere de urgentare a redactării hotărârii şi să o depuneţi la registratura instanţei.
Multumesc,am verificat la judecatorie,inca nu s-a redactat hotararea.Nu dorim urgentarea,voiam sa stim doar cand incepe perioada in care se poate face apel/recurs.Sotul meu are calitatea de parat,nu are motive sa conteste hotararea,pt.ca i-a fost favorabila.
Despre speta,ce sa mai spun,cineva pretinde sotului o suma de bani,nu are dovezi ca l-ar fi imprumutat cu suma pe care o solicita,sotul a castigat,cam atat,nu scrie nimic in plus pe site fata de ceea ce am scris in intrebarea initiala,de ce nu s-a mentionat pe portal calea de atac,nu stiu...
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
carmenbn, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ''pronunţarea hotărârii se va face prin punerea ... Daniel.Rsd Daniel.Rsd Ce inseamna \'\'pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei\'\'? (vezi toată discuția)
Cai de atac iuliamariana iuliamariana Am avut un dosar la tribunal cu urmatoarea solutie : \\"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta ... în contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Cale de atac respinsa neliionela neliionela buna ziua am facut recurs la dosar pt recredintare minorii si mia fost respins mentiond ,, resinge apelul cu recursu ,, va rog sami spuneti si mie ce inseamna ... (vezi toată discuția)