avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac

Am avut un dosar la tribunal cu urmatoarea solutie :
"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta ... în contradictoriu cu parata... , ca neîntemeiată Fără cheltuieli de judecată Cu recurs în 5 zile de la pronunţare ".
Am depus recurs si curtea de apel a dat solutia pe scurt:
"Decis Respinge ca inadmisibilă calea de atac exercitată de reclamantă, conform art. 457 alin. 3 C.pr.civ. Dispune comunicarea deciziei tuturor părţilor din prezenta cauză. De la data comunicării începe să curgă termenul pentru exercitarea căii de atac a apelului. Definitivă."
Acum trebue sa fac apel pentru hotararea data de tribunal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 17:56, 18 Iunie 2014
Art. 457 alin 3 C.proc. civ.:
(3) Dacă instanţa respinge ca inadmisibilă calea de atac neprevăzută de lege, exercitată de partea interesată în considerarea menţiunii inexacte din cuprinsul hotărârii cu privire la calea de atac, hotărârea pronunţată de instanţa de control judiciar va fi comunicată, din oficiu, tuturor părţilor care au luat parte la judecata în care s-a pronunţat hotărârea atacată. De la data comunicării începe să curgă, dacă este cazul, termenul pentru exercitarea căii de atac prevăzute de lege.

Da, formulati apel si il depuneti la instanta care a dat hotararea in fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel ordin de protectie - termen ralu_k79 ralu_k79 Buna seara, Ma puteti sfatui cu privire la termenul legal in care se poate formula apel impotriva unei Hot prin care s-a admis instituirea unui ordin de ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta hotarare judecatoreasca Samulea Samulea Buna seara! Stiam ca o hotarare judecatoreasca care nu cuprinde si comunicarea cailor de atac este absolut nula. Imi puteti spune si articolul de lege care ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)