avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cine poate organiza referendum?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cine poate organiza referendum?

Buna ziua,
As vrea sa stiu si eu cine/ ce institutie poate demara procesul de organizare al unui referendum la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Matei188 , utilizator 09:51, 27 August 2013
Cititi Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare
[ link extern ]
Mulțumesc pentru răspuns. Dar nu prea mă pricep la interpretat literatura, că d-asta m-am făcut inginer :D.

1. Linkul de la tine nu mi se deschide „Internet Explorer cannot display the webpage”
2. Am dat pe google legea care ai indicat-o și am citit că treaba asta o poate face președintele după ce se consultă cu parlamentul, apoi mai vrea și părerea poporului.
Dar doar președintele poate face treaba asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca 50+1% din populatiaromaniei voteaza pentru ceva... se aproba sau nu? andreilaurentziu andreilaurentziu Buna ziua, daca 50+1% din populatia Romaniei ar vota pentru un referendum sa zicem cu anularea taxei auto sau stiu si io , sa se schimbe presedintele , orice , ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)