avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura reincarcari cartele
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura reincarcari cartele

va rog sa-mi spune-ti daca reincarcarile la cartele telefonice ale administratorului sunt nedeductibile sau deductibile.
mentionez ca administratorul societatii are cartele telefonice mobile pe care reincarca periodic si-mi aduce fact sau bonuri pt reincarcare. eu cum le inregistrez in contabilitate , cartela o fol in interesul firmei . cum ar tb sa procedez si cum le contez?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:04, 26 August 2013
Se inregistreaza :

% = 401
626
4428/4426

401 = 5311 / 542 (registru casa sau decont)

Cheltuielile si tva-ul (daca e cazul) sunt deductibile daca se efectueaza în scopul realizării de venituri impozabile.

Totusi va readuc aminte ca potrivit:

Cod fiscal art. 55 (2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
d) indemnizaţia lunară brută, precum şi suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar, precum şi la regiile autonome;
.......
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
......
e) abonamentele şi costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, în scop personal;

Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari factura romtelecom ContSters68776 ContSters68776 buna ziua! as putea contabiliza penalizarile neincluse in baza te tva astfel? 635=542. daca restul facturii am cont. 4426,626=542? sunt incepatoare:P ms mult (vezi toată discuția)
Plati in numerar ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: daca administratorii firmei ridica bani de la banca si le tin in \\"buzunar\\" iar la sf. lunii contabilul primeste ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)