freeelis a scris:
Potrivit legislatiei in vigoare, c.i.m. se incheie anterior datei de incepere a activitatii.
Da, aveti dreptate, CIM se incheie anterior datei de incepere a activitatii, asa s-a si intamplat in cazul de fata, s-a incheiat in dta de 29.05.2013
freeelis a scris:
Daca pe data de 29.05.2013 s-a semnat c.i.m., s-a inregistrat in REVISAL , atunci tot in aceeasi data angajatorul are obligatia sa va inmaneze un exemplar de pe acest c.i.m.
Nu stiu daca vreun angajator din Romania, poate inmana in aceeasi data un exemplar. Nu exista curier care sa livreze exemplarul, de la Bucuresti in Oradea sa zicem, in aceeasi zi.
freeelis a scris:
Art.16 (3) C.mun. prevede : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Da, aveti dreptate, angajatorul este obligat sa inmaneze un exemplar anterior inceperii activitatii.
Dar nu este obligat sa inmaneze exemplarul in aceeasi zi in care s-a inregistrat CIM, acest lucru fiind imposibil. Dupa cum am spus mai sus, nu exista curier care sa livreze exemplarul in aceeasi zi. Eventual.. stiu si eu.. cineva se urca pe o motocicleta, si cu 300km/h scoate 4 ore Bucuresti-Oradea, asta in conditiile in care CIM s-a incheiat la prima ora a diminetii, pentru a se face livrarea inainte de ora 17, ora inchierii programului.
In cazul de fata:
29.05.2013 - s-a incheiat contracul de munca
29.05.2013 - aceeasi zi, am dat declaratie ca am primit un exemplar
Este posibil, fizic, sa se livreze de la Bucuresti la Oradea un exemplar in aceeasi zi, sau aceasta declaratie a fost data de catre subsemnatul necorespunzand realitatii, si astfel este lovita de nulitate?
Ah.. sa nu uit.. tocmai redactez o nota catre angajator in care am scris "Va aduc la cunostinta si mentionez ca acea declaratie pe proprie raspundere este lovita de nulitate. Numita Daniela ***** , secretara, poate depune marturie ca la un moment dat, la mult timp dupa angajare (aproximativ 2 luni jumatate) a primit exemplarul contractului de munca al subsemnatului. Prin cele aratate mai sus, si anume prin proba testimoniala a numitei Daniela *****, precum si prin alte mijloace si probe, voi demonstra in fata organelor abilitate, faptul ca angajatorul face declaratii in fals. De asemenea, prin faptul ca v-am adus la cunostinta cele de mai sus, si prin faptul ca dumneavoastra cunoasteti situatia reala, si anume, ca anterior inceperii activitatii nu am primit un exemplar din contractul individual de munca, va faceti vinovati de infractiunile de fals si uz de fals, in cazul in care declarati unui organ competent faptul neadevarat, si anume, ca as fi primit un exemplar din contractul individual de munca."