avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa

buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie financiara buna,cu acest nou cod penal se incadreaza si acei ramasi definitiv? Are vreo sansa sa ii scada si lui din pedeapsa? Va rog din suflet sa ma lamuriti,va multumesc
Cel mai recent răspuns: simiongina , utilizator 12:15, 27 August 2013
In opinia mea nu are sanse.
ART. 6(dispozitie din viitorul cod penal)
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
............................................................................................
tot un avocat cu nume din baroul bucuresti mi-au spus ca din noul cod penal talharia o sa fie 3-18 ani si atunci sotului meu il poate incadra la minim cum are el acum 7 minim il face de 3 ani ca este primar,se poate treaba asta dl avocat?
Nu pare sa se poata si nici eu nu cred ca se poate in cazul dvs.
Parerea mea este ca nu se poate.
mai va rog sa ma lamuriti in a doua problema,eu cu sotul meu avem o fetita in varsta de 3 ani,fetita fiind pe numele lui,daca ne judecam pt custodia fetitei cn ar castiga? specific ca el are o situatie financiara foarte buna,Vila,terenuri,pe numele lui,iar eu nu am nimic doar locuinta parintilor care nu este o casa mare si luxoasa.

Alte discuții în legătură

gratierea unor pedepse elelnacristina elelnacristina am vazut la tv ca sa propus o lege ca anumitor persoane private de libertate li se va gratia pedeapsa...imi poate explica cineva ??? multumesc (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Cod penal claudiadiana claudiadiana sotul meu este condamnat la 3 ani inchisoare pentru ucidere din culpa (accident rutier). este arestat de 5 luni. as dori sa stiu daca in urma intrarii in ... (vezi toată discuția)