avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere multilingv
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere multilingv

buna , ma intereseaza daca certificatul de nastere multilingv eliberat de autoritatile romane, trebuie tradus ? cei de aici din Germania imi cer sa il traduc , avand in vedere Conventia 16 semnata si de Romania .

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:09, 27 August 2013
Conventia se refera la recunoasterea extraselor multilingve ale certificatelor de stare civila, la noi inca nu se elibereaza.
Din pacate trebuie sa apostilati si sa traduceti certificatul.
eu am obtinut de la primaria cluj napoca un nou certificat de nastere international , insa autoritatilie din Germania mi au sugerat sa il traduc desi este multilingv , deci nu vad de ce nu este recunoscut si aici , desi Germania este semnatara a conventiei 16...precum si Romania , va marturisesc ca nu sunt de acord sa ne lasam capul plecat , atata timp cat suntem in comunitate , si ar trebui ca fiecare cetatean roman sa isi apere drepturile dobandite , si sa fim uniti !
Nu este recunoscut pentru ca nu certificatele multilingve sunt recunoscute fara traducere si apostilare de statele semnatare ci extrasele certificatelor. Este vorba despre niste formulare total diferite de certificatele propriu-zise, care arata asa (faceti click daca vreti sa mariti imaginea):
- extras al actului de nastere:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
- extras al actului de casatorie:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
- extras al actului de deces
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Daca ati fi putut obtine un extras al certificatului de nastere nu va mai cereau apostila si traduere insa deocamdata nu se elibereaza.

Cititi acest articol despre Conventia de la Viena si ce contine ea referitor la actele de stare civila, poate va lamuriti mai bine:

Conventia ofera posibilitatea eliberarii extraselor multilingve care produc efecte juridice pe teritoriul statului strain (domeniul teritorial al Conventiei), fara a necesita o procedura suplimentara de traducere si legalizare.


www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de nastere si casatorie internationale janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Fiul meu pleaca in Germania. Cum se poate obtine un certificat de nastere international ? De unde ? (E nascut in 1989). Dar un ... (vezi toată discuția)
Legea care prevede cã actele de stare civila vor fi recunoscute de alte state fãrã a fi necesarã apostila a fost promulgatã, urmeazã publicarea în m.o. Laura Ciobeica Laura Ciobeica Legea care prevede ca actele de stare civila vor fi recunoscute de alte state fara a fi necesara apostila a fost promulgata de presedintele Romaniei, Traian ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru casatorie andutza12 andutza12 Buna seara. M am casatorit de curand cu un spaniol si cand trebuia sa ne faca cartea de familie le am zis ca e gresit numele ....a fost o confuzie din partea ... (vezi toată discuția)