avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 394 alin. 1 lit c Cod procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 394 alin. 1 lit c Cod procedura penala

Am fost informat de procuror ca as fi savarsit infractiunea de luare de mita pe data de 21. 07.1998 dupa care am fost trimis in judecata, judecat si condamnat pentru ca as fi comis infractiunea de luare de mita pe data de 21.04.1998. In timpul judecatii am informat verbal dar si in scris despre aceasta eroare materiala evidenta, dar in final Inalta Curte a statuat ca infractiunea de care sunt acuzat s-a comis la data prevazuta in actul de sesizare (21.04.1998) si aceasta data este sustinuta de probe.
In tot dosarul cauzei nu exista nici o proba care sa se refere la data de 21.04.1998, ci toate probele se refera la data de 21.07.1998. Doar in rechizitoriu este specificata data de 21.04.1998(cel mai probabil dintr-o eroare de dactilografiere) care a fost preluata in toate celelalte hotarari. Mentionez ca, la fond am solicitat administrarea unor probe directe in favoarea mea in legatura cu data de 21.07.1998, dar acestea mi-au fost respinse pe motiv ca nu au legatura cu cauza. In acest fel singurul inscris care a stat la baza condamnarii mele nu este decat rechizitoriul, dar care nu este sustinut de nici o proba din dosar.
In fapt, in rechizitoriu, am fost acuzat ca in urma unui control efectuat pe data de 21.04.1998 de mine , in calitate de comisar,impreuna cu un alt coleg comisar, am fi,cerut si luat mita de la un reprezentant al unui agent economic, iar in ziua urmatoare controlului colegul meu s-ar fi intors cu partea lui de mita si i-ar fi restituit-o celui care ar fi dat mita. Aceasta stare de fapt retinuta in rechizitoriu a fost mentinuta si de instanta fiind condamnat definitiv.
Asa cum spuneam, la fond am solicitat probe dar in legatura cu data de 21.07.1998 si mai precis despre ziua urmatoare controlului , adica 22.07.1998, cand stiam ca cel care a declarat ca a primit o parte din bani inapoi era in acel moment (pentru ca s-au dat repere orare precise respectiv ora 17,30) in alt loc la zeci de km. distanta si coordona o comisie de control compusa din cel putin 10 persoane. Aceste probe mi-au fost respinse la fond dar si in apel.
Tinand cont de cele descrise va rog sa-mi spuneti care este procedura de declarare ca fals a rechizitoriului ca singur inscris care a stat la baza condamnarii mele pentru a indeplini toate conditiile legale actiunii de revizuire pe care urmeaza sa o fac.

Alte discuții în legătură

Casare sentinþã . martori respinºi . balzac99 balzac99 este caz de casare daca pe judecarea apelului se constata ca rechizitoriu a fost gresit intocmit(demonstrat pe apel de catre martori acuzarii)? cu toate ca am ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)
Plangeri catre csm. ii incurca cumva pe magistrati? Cezar9 Cezar9 Din totalul de 6000 plangeri anuale catre CSM sunt luate in considerate maxim 40-60. Dintre care doar maxim 5 sunt din partea cetatenilor, restul sunt chestii ... (vezi toată discuția)