avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu mai putem sa dormim
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu mai putem sa dormim

buna seara! am o problema si sper sa ma ajutati .. locuim la parterul unui bloc in care se obisnuieste ca de la orele 17 sa se stranga sub geam tot felul de indivizi de la celelalte scari care stau pana la orele 21-22 si uneori pana la 2 dimineata. nu pot sa va reproduc limbajul, gesturile( scuipat, injurat) mizeria, coji de seminte bere sucuri de la baraca din stanga scarii.. avem un baietel de 4 ani care adoarme in jur de 20 si care este trezit de f multe ori de rasetele lor si mai ales de fumul de tigara care intra in casa. fiind vara nu putem sta cu geamurile inchise. am facut investitii: am pus termopane, degeaba, am mai dat o caruta de bani acum si am pus rulouri , poate se aude mai putin. mentionez ca in ultima luna am iesit si i-am rugat frumos sa plece, uneori au facut-o , uneori nu. in seara aceasta, au fost f violenti verbal, m-au facut taranca , proasta, nebuna, ca n.am servici si stau pe la geam sa ascult ce vb ei si ca nu le pot face nimic ca ei pot injura si pot fuma cat vor sub geamul meu,ca nu e blocul meu si ca sa chem si politia, ca au voie pana la 22 sa faca scandal. eu le-am vb frumos, dar au depasit orice limita a bunului simt. lucrez de dimineata pana seara, si credeti-ma , cand ajung acasa, vreau sa stau si eu putin cu copilul meu si sa ma odihnesc, dar nu se poate.. in aceste conditii, ce se poate face? va multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:23, 4 Septembrie 2013
Sesizati oficial politia responsabila,care poate dispune aplicarea de sanctiuni prevazute de L nr 61/1991 republicata
sunt doua variante: sa sun in acel moment la politie dar exista riscul sa vina dupa ce pleaca ei si sa depun o plangere impotriva lor.. pe care trebuie sa o aleg? multumesc
sunati la politia locala in fiecare seara in care va deranjeaza. mergeti la politie si depuneti plangere scrisa.
Eu am un prieten care in situatia descrisa a chemat politia de nenumarate ori, dar efectul a fost limitat, insa "pe scrise", le-a atras atentia organelor ca o sa cheme politia pana cand acestia isi vor muta sectia la dansii in bloc!
Acum este liniste si pace. Aceste persoane sunt cunoscute de politie. Prima data ii avertizeaza, poate "merge" figura si a doua oara, apoi incep sa-i amendeze, atat daca sunt majori. Situatia a fost foarte comica cand din grupul de copii care faceau galagie era si unul de 12 ani. Politistul l-a dus acasa, a sunat la usa (ora 2:00) si a intrebat pe unul dintre parinti daca stie unde este Adrian. Pai, cred ca doarme la ora aceasta, a fost raspunsul parintelui somnoros... Da? Dar acest copil al cui este?... S-au luat masuri si copilul nu mai casca gura in casa scarii (la alt bloc)!
ce e mai " amuzant " e faptul ca de cele mai multe ori, pe timp de vara mai ales, stau pana la ore tarzii chiar locatarii din bloc. si daca primesc vreo observatie referitoare la seminte sau o bericica fac front comun si se arata indignati de reprosurile ce li se fac ( noi nu deranjam, noi nu suntem d-aia etc. ). ulterior vine generatia tanara si subit apare indignarea, fara a realiza ca aceasta copiaza comportamentul celor ce au lustruit anterior bancile. am intalnit atat de multe situatii de acest gen incat imi permit sa precizez ca sunt aspecte generale. hai sa aplicam vorba ceea de demult : " ce tie nu-ti place / altuia nu-i face ". ca si solutie legala, apelati ori de cate ori e cazul politia pentru a-i mai linisti. evitati, pe cat posibil, sa incercati sa rezolvati problema personal, discutand cu ei, mai ales cand sunteti agitat sau nervos. discutiile pot degenera foarte usor.

Alte discuții în legătură

Cum se poate reloca o banca care este foarte aproape de apartament? ovidiu b ovidiu b Buna ziua ! Locuiesc in Deva si am o problema care nu cred a fi singulara. Ironia este ca zona este una destul de linistita iarna sau atunci cand vremea nu ... (vezi toată discuția)
Poluare sonora si poluarea aerului IlieMobre IlieMobre Locuiesc la etajul 2 intrun bloc din ultracentrul muncipiului Cluj Napoca . Geamurile dau inspre o curte interioara extrem de linistita . Zillnic sunt deranjat ... (vezi toată discuția)
Lipsa de liniste la scara blocului RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua! Avem o problema. La noi la scara s-a mutat o familie cu 2 baietei care sunt in clasa primara. Acei 2 copii si pe langa ei se mai aciueaza altii de ... (vezi toată discuția)