avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa de liniste la scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa de liniste la scara blocului

Buna ziua! Avem o problema. La noi la scara s-a mutat o familie cu 2 baietei care sunt in clasa primara. Acei 2 copii si pe langa ei se mai aciueaza altii de la scarile vecine si blocurile alaturate, se aduna cam 10-12, tipa, urla si fac o galagie infernala.
Noi stam la parter. Se joaca chiar in fata geamului nostru, fiind un mic spatiu verde cam de 7 m intre bloc si trotuarul drumului. I-am rugam de mii de ori sa pastreze linistea si nu asculta. I-am intrebat pe ceilalti straini de scara noastra de ce nu se joaca la scara lor si au spus ca sunt alungati de acolo (!!) Aproape in fiecare seara se aduna si tipa, urla, dar in special in weekend, incepand cu ora 15-15,30 pana se intuneca. In weekend cand vrem si noi sa ne odihnim, nu putem.
Problema este ca ori de cate ori le facem observatie sa faca liniste si sa plece la scara lor, tatal acestor 2 copii vine la usa noastra si tipa ca de ce ne luam de copii lor, ca ei au dreptul sa se joace in fata blocului, ca ei ca familie au drepturi, ca nu mai exista sistemul comunist care spunea ca intre orele 13-17 sa se pastreze linistea etc. Ei sunt plini de drepturi dar noi nu avem dreptul la liniste?
Nu suntem absurzi, in bloc sunt si alte familii care au copii, acum de varsta 15-20, 20+ , dar care au pastrat linistea si practic nici nu li s-a simtit prezenta. Intr-adevar copii din zona nu au un parc de joaca unde sa se joace. De la asociatie ni s-a spuns ca nu au ce face.
Ce putem face? Va rugam din suflet sa ne ajutati cu o lege, un articol de lege, ceva, sa-l afisez pe usa de la intrare, nu se poate ca noi sa nu avem dreptul la liniste. Tin sa mentionez ca locuim si cu parintii care sunt in varsta si au si ei dreptul la liniste si odihna. Va multumim.
Noi in permanenta am incercat ca in bloc sa ducem o politica buna, de prietenie cu toti si am evitat certurile, barfele intre vecini etc.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2017
RoxanaRamona, utilizator
Cel mai recent răspuns: RoxanaRamona , utilizator 14:07, 23 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Doar intre ora 13-14? mi se pare aiurea!!!
Luand art de mai sus "25. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma", pot fi amendati parintii daca chem politia sa vada cum se tipa si se urla? Avem dreptul la liniste nu numai in intervalele respective, mai ales ca situatia persista. Va multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul de jos cipriang4s cipriang4s buna ziua! am inchiriat un apartament intr-un bloc de locuinte la etajul 4 ,am 2 copii mici unul de 1,8 ani si unul de 4ani de 3 ani stau in acest ... (vezi toată discuția)
Fotbal - teren printre blocuri - zgomote mari - ce e de facut? Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, La citiva metri de blocul meu s-a facut acum vreo doua luni un teren de fotbal. Ei bine, l-au transformat in stadion, ziua si noaptea joaca ... (vezi toată discuția)
Spatiul dintre blocuri adicrina.brian adicrina.brian Avem o zona verde comuna intre blocuri (3, blocuri) pe care copii se aduna si se joaca fotbal.Intr-unul dintre blocuri locuiesc pensionare pentru care copii ... (vezi toată discuția)