avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere civila delictuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere civila delictuala

1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de asemenea pentru ei, separat, alte daune morale?
2.bataia a avut loc la scoala,in timpul orei,profesorul intarziind fiind retinut in cancelarie cu probleme referitoare la activitatea scolara de catre director.Raspunde profesorul in temeiul art.1000 alin 4 C.civ?
multumesc
potrivit codului civil, art. 998 si urmatoarele, orice cauzeaza altuia un prejudiciu, este dator al reparqa. totodata se arata in articolele urmatoare ca raspundem si pentru faptele prepusilor, ori pentru faptele comitentilor. fiind copilul la scoala raspunderea i revine profesorului, care poarta grija total pentru copii cit sunt la scoala. rapsunderea insa nu ai revine profesorului care a intarziat la ora din motive bine intemeiate, ci profesorului de serviciu pe scoala in ziua incidentului.
apreciez ca daca persoanele vatamate sunt si parintii copilului, si acestora trebuie sa li se repare prejudiciul indiferent daca acesta este material sau moral.
conti
potrivit codului civil, art. 998 si urmatoarele, orice cauzeaza altuia un prejudiciu, este dator al reparqa. totodata se arata in articolele urmatoare ca raspundem si pentru faptele prepusilor, ori pentru faptele comitentilor. fiind copilul la scoala raspunderea i revine profesorului, care poarta grija total pentru copii cit sunt la scoala. rapsunderea insa nu ai revine profesorului care a intarziat la ora din motive bine intemeiate, ci profesorului de serviciu pe scoala in ziua incidentului.
apreciez ca daca persoanele vatamate sunt si parintii copilului, si acestora trebuie sa li se repare prejudiciul indiferent daca acesta este material sau moral.
conti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Exersati-va inteligenta: cine este comitentul ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatoarea speta: Institutia publica A este autoritate ierarhic superioara institutiei publice B. Directorul institutiei B ... (vezi toată discuția)
Insolventa gabinitu gabinitu Am o \"teapa\" pentru care s-a inceput urmarirea penala a administratorului pentru inselatorie. Intrebarea mea este: cum pot eu sa-mi recupereze TVA-ul si ... (vezi toată discuția)