Buna ziua,
Doresc sa deschid o firma (SRL) care sa aiba ca principal obiect de activitate cod 6832. Imi trebuie neaparat sa am cursul de administrator, sau pot sa functionez fara. Sau trebuie sa am angajata o persoana care sa aiba cursul respectiv. Si mai am o nelamurire privitoare la declaratiile ce trebuiesc depuse de asociatie in cazul in care asociatia de proprietari incheie un contract de prestari servicii de administratie cu o astfel de firma mai are obligatia depunerii in calitate de pers. juridica a declaratiei 112 ( in mod normal stiu ca nu ca nu mai are angajati), dar declaratia 100 ( pentru venituri din chirie spatii ex.chirie aferenta spatiului de amplasare antena firma de telefonie mobila) sau aceste declaratii vor fi depuse de firma de administratie cu care incheie contract ?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
@doriodann, nu este nevoie sa detii un atestat sau calificare, in domeniu, recunoscuta de minister pentru infiintarea unei firme de administrare imobile.
Este obligatoriu sa ai angajati pregatiti in domeniul de administrare imobile.
Va intrb deoarece la infintarea unui PF cu activitate de administrare imobile la noi in oras reprezentantul Camerei de comert declara ca este suficienta diploma de bacalaureat fara calificare sau atestare cea ce este ilegal. Lege 230 pevede ca administratorul atrebuie atestat.
Daca reprezentantul Camerei de comert declara ca poate face si drege este treaba lui.
Dar Camera de comert nu are nici in clin si nici in maneca cu functionarea asociatiilor de proprietari, cu atestarea administratorilor, cu infiintarea persoanelor juridice, a persoanelor fizice autorizate...
Pentru infiintarea unor forme de acest fel se apeleaza la Registrul comertului si la Primarie, nu la Camera de comert.
Camera de comert poate organiza cursuri de calificare in vederea atestarii si sigur ca acolo se pot prezenta cei care au o diploma de bacalaureat, aliniindu-ne si noi la reglementarile europene.