avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie dupa munca in strainatate inainte de \'89
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie dupa munca in strainatate inainte de '89

Doresc sa aflu si eu decretul-lege( nu stiu cum sa-l numesc altfel) ce reglementeaza sporurile acordate specialistilor romani care au fost detasati sa lucreze pe santiere din strainatate prin ARCOM si ARCIF . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 27 August 2018
DECRET nr. 112 din 22 martie 1965 privind acordarea unor drepturi angajatilor trimisi sa lucreze in tari cu clima greu de suportat.
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 10 din 22 martie 1965.
Decretul respectiv nu prevede acordare niciunui spor , ci doar a urmatoarelor drepturi :
a) reducerea timpului de lucru pina la 6 ore pe zi;
b) acordarea unui concediu suplimentar de odihna de 9-18 zile lucratoare, in conditii similare cu concediul de odihna anual. Angajatii trimisi sa indeplineasca munci didactice beneficiaza de concediile anuale de odihna stabilite pentru cadrele didactice;
c) acordarea unui adaos la vechimea in munca, pentru drepturile de asigurari sociale, de 6 luni la fiecare an lucrat.
Multumesc pentru raspuns, ultimul punct ma intereseaza, ce numar este acest decret si din ce data este ?
Se pare ca nu ati citit mesajul meu. Este vorba de Decretul nr. 112/ 22.03.1965.
Decretul nr.112 din 22 martie 1965 privind acordarea unor drepturi angajatilor trimisi sa lucreze in tari cu clima greu de suportat il puteti gasi aici:
[ link extern ]

Potrivit acestuia, drepturile prevazute la art.1 alin.1 lit. c se acorda daca angajatii au lucrat cel putin 6 luni in tarile respective.

Alte discuții în legătură

Activitate in tari cu clima greu de suportat spirykos spirykos care este grupa de munca in care se incadreaza persoanele ce au fost detasate la ARCIF si au lucrat in IRAK inainte de 1989,cum se aplica reglementarile la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am 62 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Am 62 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare de 34 si 7 luni. Am lucrat cu grupa a doua 16 ani si 5 luni. Pot cumpara cele 5 luni pentru a ... (vezi toată discuția)
Sporuri pensionare pentru munca prestata in tari cu clima greu de suportat liviuteodorescu1953 liviuteodorescu1953 Buna ziua,doresc sa stiu daca pt munca, de aprox 14 ani,prestata pt MAE,conform nomenclatorului existent,doar in tari cu clima greu de suportat,pot beneficia ... (vezi toată discuția)