Am facut acum cateva zile o plangere penala impotriva unui coleg care mi-a spart conturile de mail si messenger si mi-a modificat parolele, amenintandu-ma ca publica conversatiile mele avute cu diverse persoane.
As dori sa renunt la plangere. ce trebuie sa fac,ce patesc daca renunt?
Da, am vazut ca acelasi lucru mi-ati spus si dumneavoastra. Problema este ca nu as mai vrea sa se continue cu plangerea...nu pot face nimic ca sa renunt la plangere?
Plangerea penala , odata depusa, nu poate fi retrasa.
Nu suntem sub incidenta infractiunilor a caror actiune penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila.
Asadar , retragerea plangerii penale prealabila nu este o cauza care inlatura raspunderea penala, in speta( exceptata fiind infractiunea de violare a secretului corespondentei).
Cu alte cuvinte NU mai aveti ce face, dar intreb eu pe domnii avocati daca in cadrul procesului ce va avea loc este posibil sa fiti chemata ca martor si sa dregeti un pic situatia declarand ca de fapt parolele i le-ati dat dvs si ati uitat lucrul asta. Sau ma rog nu neaparat lucrul asta, ci sunt curios daca puteti declara ceva care sa fie in favoarea lui.
Ati declarat si ca v-a santajat? (amenintarea ca va publica conversatiile banuiesc ca era legata de un eventual beneficiu pe care il dorea de la dvs). Daca ati declarat asta e o infractiune si mai grava decat cele informatice.
Despre cazul in sine, ce ne puteti spune? S-au realizat perchezitii informatice la cel acuzat de dvs?
Retragere plangere
Gabriel_28
Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)