avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ma va despagubi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ma va despagubi?

Buna ziua.
In fisa postului am niste atributii care implica si folosirea internetului, altfel nu le pot indeplini.
Angajatorul nu mi-a pus la dispozitie internet in urma cereri pe care am facut-o, si la care sa am acces, motiv pentru care a trebuit sa-mi fac abonament prin wirles la o telefonie mobila altfel nu-mi puteam indeplinii atributile (foarte importante). In departamentul unde lucrez exista internet, insa nu am acces (are numai seful).#-o
Pot cere despagubiri in instanta sa-mi fie platit abonamentul pe care l-am facut pe tot anul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 15:06, 29 August 2013
Da, se poate solicita acest lucru.

Potrivit art.40 alin.2 C.mun., (angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
....

Incalcarea acestei obligatii da posibilitatea salariatului de a demisiona fara preaviz si, de asemenea, sa se angajeze raspunderea juridica a angajatorului.
Am vrut sa fac cerer la administratia unitati insa nu mi-a fost primita (seful a dat telefon sa nu mi-o primieasca tocmai pentru a nu avea o dovada - pentru ca stie ca ma duc mai departe). E bine daca am trimis-o prin posta recomandata cu confirmare de primire si nota de inventar? Pot pune in instanta cererea (cu stampila postei etc.) la care nu am primit nici-un raspuns, rezolvare...
Mi-e teama ca in instanta angajatorul ar putea pune ca proba ca in departamentul nostru exista internet...insa eu nu am acces pentru ca nu vrea seful (fapt pe care l-am scris si in cererea trimisa prin posta). Stiu ca este un paradox si o nedreptate (chiar seful mi-a facut fisa postului si trebuie sa fac niste lucruri unde internetul este obligatoriu) dar asta este jungla in care traim.

....
E bine daca am trimis-o prin posta recomandata cu confirmare de primire si nota de inventar? Pot pune in instanta cererea (cu stampila postei etc.) la care nu am primit nici-un raspuns, rezolvare...


Raspunsul este afirmativ la ambele nedumeriri.

Mi-e teama ca in instanta angajatorul ar putea pune ca proba ca in departamentul nostru exista internet...insa eu nu am acces pentru ca nu vrea seful (fapt pe care l-am scris si in cererea trimisa prin posta).


Cred ca un specalist in IT va poate spune daca se poate dovedi sau nu faptul daca calculatorul dvs afost sau nu a fost conectat la Internet.
Problema este ca mi-am cuparat si calculator, intrucat am facut cerere si pentru calculator si nu mi-a fost aprobata. Efectiv mi-am adus calculator de acasa desi in departamenul unde lucrez nu am acces la calculatoarele existente (sunt parolate, nu am voie nici sa ma uit le ele etc.) Cand au vazut ca vin cu calculator la servici (pentru ca aveam nevoie de el sa-mi fac treaba) au murit de oftica. Acuma nu au vrut sa-mi de net. Mi-am cumparat si net. E de groaza la mine aici.
Inseamna ca pot cere despagubiri si pentru calculatorul , monitorul, imprimanta pe care le-am cumparat (ce este drept de la second hand). Am facturile la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli la locul de munca Adaada2010 Adaada2010 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi. Unde si cum se poate sesiza faptul ca seful unui departament ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca adservio adservio Buna ziua,as vrea sa intreb, in o institutie publica, ce pot face daca cer treaba si nu mi se da, decat asa, cica nica? Mentionez ca am studii superioare ... (vezi toată discuția)