avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriasii intr-un imobil revendicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriasii intr-un imobil revendicat

O societate primeste in proprietate ca urmare a castigarii in instanta a unei actiuni in revendicare mai multe apartamente intr-un bloc.
Chiriasii aveau contract cu RAEDPP pana in aprilie 2014.
Pentru cat timp este obligata proprietara actuala sa reinoiasca contractele de inchiriere cu ei potrivit legii?
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 16:56, 3 Septembrie 2013
milika a scris:

puneti in executare hotararea..
sper ca chiriasii nu au cumparat pe 112
....
ce fel de actiune?
sper ca nu de evacuare

Stimat formist,

Haideţi să analizăm cu atenţie situaţia prezentată de autorul topicului. Acesta a arătat clar că societatea X a câştigat o revendicare având ca obiect mai multe apartamente, cu chiriaşi în acestea.

Precum se mai spune, chiriaşii aveau contract cu RAEDPP pana in aprilie 2014. Prin urmare, nu vorbim de foşti chiriaşi deveniţi proprietari, ci de chiriaşi actuali.

Astfel, din start, nu văd necesară reiterarea acţiunii în revendicare, acţiune ce presupune două teze distincte, respectiv prima, constatarea dreptului de proprietate şi a doua, lăsarea în liniştită posesie deoarece chiriaşii nu au o aparenţă a proprietăţii, raportul acestora de locaţiune decurgând dintr-un contract, a cărui valabilitate este contestată, datorită revendicării cu succes. Deci, acţiunea dedicată este de evacuare.

Partea a doua, este cea mai dificilă, din punctul meu de vedere. Există, teoretic, două posibilităţi: obligarea încheierii unui nou conract de închiriere, potrivit OG 40/1999 şi o acţiune în evacuare.

Însă, având în vedere foarte multele nuanţe ale incidenţei OG 40, cel mai bine, stimat forumist, ar fi să consultaţi un avocat, care să vă analizeze în amănunt cauza dvs.

Cu stimă.

Mi s-a spus de catre cei de la RAEDPP ca trebuie sa le fac contracte de inchiriere pana in aprilie 2014, adica pana cand aveau contract cu RAEDPP. Nu inteleg exact prevederile OG 40, in sensul ca ar trebui sa aiba contracte de inchirieRE pe pe 5 ani sau doar pana la termenul pana la acre aveau cu RAEDPP ?
[ link extern ]

:flowersblue: pt domnul grigoriu :((
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator
Ca săƒ folosesc aceeaşi replicăƒ, dacă mi permiteţi:

Pt domnul milika,

1. ªi care ar fi relevanţa jurisprudenţei indicate, în ceea ce mă priveşte? Citiţi, văƒ rog, cu atenţie, strict ce am postat.

Eu doar am arătat căƒ autorul topic-ului a precizat, clar, faptul căƒ respectivii chiriaşi nu au cumpărat pe Legea 112, deci întrbarea dvs ,,sper ca chiriasii nu au cumparat pe 112,, nu are sens, sau dacă are, mie, personal, îmi scapă.

Inclusiv ce-a de-a treia intervenţie a dvs, în care postaţi : ,,ce fel de actiune?sper ca nu de evacuare,, am arătat că nu s-ar impune, în opini mea, o revendicare, ci o evacuare şi nu am uitat să-mi motivez opinia.

Iar concluzia mea a fost următarea:
,,Partea a doua este cea mai dificilă, din punctul meu de vedere. Există, teoretic, două posibilităţi: obligarea încheierii unui nou conract de închiriere, potrivit OG 40/1999 şi o acţiune în evacuare.

Însă, având în vedere foarte multele nuanţe ale incidenţei OG 40, cel mai bine, stimat forumist, ar fi să consultaţi un avocat, care să vă analizeze în amănunt cauza dvs.,,

Aici, jurisprudenţa dvs este utilă, dar pentru autorul topic-ului, nu pentru mine, deoarece asfel de hotărâri m-au determinat să evidenţiez că sunt multe nuanţe ale incidenţei OG 40 şi i-am recomandat consultarea unui avocat.

2. Faţă de postarea link-ului cu jurisprudenţa respectivă şi doar atât, tocmai de aceea Regulamentul Forumului prevede:

,,2.9. Nu este permisa publicarea abuziva sau fara motiv a link-urilor spre alte site-uri sau forumuri. Daca este neaparat necesara o legatura, atasati un text explicativ, care sa sugereze ce contine legatura si care e motivul pentru care este publicata...,,

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Io cred că milika a citat speţa, dar a citit doar titlul :duh:

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare - imobil revendicat mobexport mobexport Buna ziua Expun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: Lui A i s-a restituit in natura cota de 1/2 din imobil prin Decizie civila irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Drept civil - evacuare Lucian27 Lucian27 Buna ziua Locuiesc intr-un apartament cu contract de inchiriere pentru 1996/2000 in baza legii 17/1994, 2000- 2004 in baza legii 114 si og ... (vezi toată discuția)
Notificare evacuare legea nr. 112/1995 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o problema de procedura privind o evacuare pe Legea nr. 112, dupa cum urmeaza: Am avut un proces in calitate de parat, prin care se solicita de o ... (vezi toată discuția)