Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
. . . ca se plateste 5o% impozit pentru casa,,ca nu sunt singura,ca si veteranii de razboi platesc, dupa mai multe discutii cu dumneaei , imi spune ca se face scutire pentru casa si terenul de sub casa iar pentru curtea din jurul casei se plateste aceasta suma de 50% si a specificat ca de fapt primaria nu a aprobat cererea mea de scutire impozit 100% .
M-ar interesa sa stiu daca aceasta scutire se deduce din bugetul primariei sau din bugetul statului . ..Daca s-ar deduce din bugetul statului cu ce l-ar afecta pe domnul primar?
. . . sa obtin raspunsul primariei in scris (ca au trecut 30 de zile) ,la cererea mea si fac contestatie daca merge facuta aceasta procedura si se poate rezolva ceva.
Oare primarii mai respecta legea sau isi fac propriile reguli in regatul lor?
- cred că, acea primărie se situiază mai presus de Lege! Și veteranii au anumite scutiri și nicidecum ceea ce susține respectiva contabilă (nu am timp să intru și-n problema veteranilor).
Dumneavoastră ar trebui să adoptați o strategie :
1) trebuie să vă țineți tare pe poziția scutirii.Dacă primăria are vreo hotărâre a C.Local Comunal în alt sens, este obligată să v-o facă cunoscută și să vă pună/să dispună la plata impozitului, comunicându-vă o Decizie SCRISÃ și nicidecum verbală, ca având o bază legală potrivit Hotărârii Consiliului Local Comunal nr. . . din . . . , și NU vorbe-n vânt cu cetățeanul (oare-l prostim să plătească sau nu) iar dvs., veți analiza și decide ce cale veți urma : acceptați ori, contestați Decizia în interiorul a 30 de zile de la comunicare ;
2) scutirea este pentru întreg imobilul ;
3) NU scutirea se ”deduce” din bugetul primăriei ori, a statului ci anumite persoane sunt scutite de lege în a NU fi obligate la anumite taxe-impozite etc Așa fiind, NU crește/nu se adaugă bugetul/la bugetul C.Local Comunal acele taxe-impozite aparținând anumitor cetățeni deoarece ei exced de la acele impozite-taxe locale, ale bugetului LOCAL al respectivei localități ;
4) oare : câți mai au chef de respect pentru cetățean și Lege în România ?!