avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara notificare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara notificare

Ce legi s-au incalcat de catre un birou executor judecatoresc atunci cind au inaintat la judecatorie incuviintarea executarii silite fara a notifica intr-un fel si debitorul ca sa se poata apara in instanta? Sentinta a fost data la data de 20.05.2013 fara cale de atac asa cum scrie in aceasta sentinta si debitorul primeste instiintare de proprire pe salariu in data de 28.08.2013 data plicului cu toate actele printr-o firma de curierat. In tot acest timp nu s-a primit nimic de la banca unde debitorul avea credit sau de la creditoarea prin procurator. Dupa cit timp se prescrie o datorie neachitata fata de banca?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:41, 2 Septembrie 2013
Executorul nu are obligatia sa notifice debitorul,tocmai pentru ca acesta sa nu desfasoare acte si actiuni prin care ulterior sa invoce fictiv starea de insolvabilitate
In conditiile existentei unei hotarari definitive,debitorul nu poate pretinde ca nu are cunostiinta ca detine obligatii dispuse de instanta de judecata
Teoretic ,termenul general de prescriptie este de 3 ani
Nici banca nu notifica depunerea cererii de incepere a executarii catre executor, nici executorul depunerea cererii in instanta si nici instanta nu desfasoara aceasta procedura cu citarea partilor. Este corect sa se dea incheierea fara nicio cale de atac. Asa este reglementata procedura.

Termenul general de prescriptie este de 3 ani si curge de la data declararii scadentei anticipate a creditului.

Implinirea prescriptiei se poate invoca pe calea contestatiei la executare, ca si alte neregularitati ale procedurii de poprire.
Ce art. de lege sau incalcat si ar trebui specificate in contestatia la executare si prescrierea intra in vigoare la 3 ani de cind nu s-a mai efectuat plata sau de la ce data?
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
mary7, utilizator
Nu veti putea obtine o consultanta aplicata, fara ca specialistii care scriu in acest forum sa vada actele.

Nici macar nu ati lecturat cu atentie ceea ce v-am expus: se prescrie in 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor miti59 miti59 Buna ziua; Va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie de cand se considera prescriptia datoriilor la un credit luat de la o banca (vezi toată discuția)
Contestare executare silita Laur_entiu Laur_entiu Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca / fima recuperari herminac herminac Buna ziua! M-ar interesa in cat timp se prescrie o datorie catre banca ? firma recuperari creante. Mentionez ca ultima rata platita / ultima legatura cu ... (vezi toată discuția)